SecureWorks is het eerste techbedrijf dat dit jaar in de Verenigde Staten naar de beurs gaat. Maar de lage introductieprijs lijkt een slecht teken.

De eerste beursgang van een technologiebedrijf dit jaar in de Verenigde Staten voorspelt niet veel goeds. De lage introductieprijs van het aandeel SecureWorks toont aan dat de markt voor nieuwe uitgiftes nog altijd zwak is.

SecureWorks, de internetbeveiligingstak van de Amerikaanse computermaker Dell, stelde de introductieprijs vast op 14 dollar per aandeel. Volgens MarketWatch hadden kenners echter gerekend op een introductieprijs van 15,50 tot 17,50 dollar per aandeel.

Lage opbrengst

Ook worden er bij de beursgang slechts 8 miljoen aandelen verkocht, terwijl men had gehoopt op 9 miljoen aandelen. De verwachte opbrengst van de beursgang van SecureWork bedraagt daarmee 112 miljoen dollar.

Er waren al enige aanwijzingen dat de vraag naar de aandelen van het bedrijf wat zou tegenvallen. Het bedrijf stuitte tijdens zijn bijeenkomsten met potentiële investeerders, zogenoemde roadshows, op aardig wat scepticisme onder beleggers vanwege het gebrek aan winstgevendheid en de recente slechte prestaties van concurrenten, meldt MarketWatch.

Weinig beursintroducties

Met de beursgang van SecureWorks komt wel een einde aan de stilte op de markt voor introducties van Amerikaanse technologiebedrijven. Het is de eerste beursintroductie van een technologiebedrijf in de VS in vier maanden. Dat is de langste introductieloze periode in zeven jaar.

Na een somber eerste kwartaal hadden beleggers en andere technologiebedrijven gehoopt dat de beursintroductie van SecureWorks een signaal zou geven dat de markt van zogenoemde initial public offerings (IPO) weer langzaam aantrekt. De technologiesector is van oudsher de motor van de IPO-markt.