Voor topvrouw Marissa Mayer van Yahoo kan falen synoniem zijn voor een beloning, die kan oplopen tot 137 miljoen dollar.

Dat schrijft The Guardian dinsdag. Volgens een berekening van MSCI is op Mayers bankrekening al 78 miljoen dollar bijgeschreven sinds zij in 2012 overstapte van Google naar Yahoo om het zinkende schip te redden.

Beloning in aandelen en opties

Daar kan volgens berekeningen van The Guardian een beloning in aandelen en opties van 59 miljoen dollar bijkomen, als Mayer gedwongen wordt om op te stappen na een overname.

Yahoo heeft zichzelf eerder dit jaar in de etalage gezet. Tot maandag kunnen geïnteresseerde kopers zich melden.

Mayer profiteert onder meer van de contractueel bedongen aantrekkelijke prijs waarvoor zij gelimiteerd aandelen in de eigen onderneming mag kopen: 18,87 dollar. Het aandeel Yahoo is dinsdag bijna het dubbele waard.

Slag verloren om het internet

Het Amerikaanse internetbedrijf heeft in de afgelopen jaren de slag verloren van Google, Facebook en Amazon om de gunst van de online consument. In een poging om het tij te keren, heeft Yahoo miljarden gestoken in overnames, die niet van de grond zijn gekomen.

Beleggers betichten de veertigjarige Amerikaanse blondine van het voeren van een zwabberbeleid. Reden voor de activistische belegger Starboard Value om het opstappen van het volledige bestuur te eisen.

Het jaar is voor Yahoo met verlies begonnen, bleek uit de kwartaalcijfers die dinsdag nabeurs bekend zijn gemaakt.