Wie belegt in bedrijven met blije werknemers, kan brede beursindices verslaan. Althans, dat beweert Glassdoor-oprichter Robert Hohman.

Glassdoor is een website waarop werknemers hun werkgevers kunnen beoordelen. De site wordt steeds vaker geraadpleegd door beleggers, vertelt Robert Hohman bij het CNBC-programma Mad Money van de zelfbenoemde beursgoeroe Jim Cramer.

"Ik hoor van investeerders dat ze onze dienst heel vaak gebruiken. Het idee daarachter is dat er informatie naar boven komt uit de beoordeling van medewerkers. Informatie die nog niet publiek beschikbaar is", licht Hohman in Mad Money toe.

En Hohman denkt dat beleggers er verstandig aan doen om zijn website te bezoeken, want de werknemerstevredenheid is volgens hem een belangrijke indicator voor de prestatie van aandelenkoersen

Glassdoor als beursindicator

Bedrijven met blije werknemers presteren beter op de beurs, blijkt uit een steekproef die Glassdoor zelf nam. Wie een beleggingsportefeuille samenstelt van de bedrijven met de hoogste werknemerstevredenheid, presteert beter dan de Amerikaanse S&P 500-index.

"Hoe je de portefeuille ook samenstelt, je verslaat altijd de S&P 500", verklaart Hohman tegen beursgoeroe Cramer.

Hij vindt het ook logisch dat de tevredenheid van werknemers van invloed is op de prestaties van het bedrijf. Hohman: "Doorgaans is menselijk kapitaal goed voor de helft tot twee derde van de kosten die een bedrijf maakt. En het maakt heel veel uit voor een bedrijf of werknemers betrokken zijn bij de zaak."