Analisten van Rabobank verwachten 'snel' een nieuwe correctie op de aandelenmarkten doordat beleggers hun geloof verliezen in de centrale banken.

Het vertrouwen in de gunstige effecten van het soepele geldbeleid door centrale banken vervliegt. Beleggers varen er niet meer blind op dat, als waarderingen van beleggingen oplopen, de economie automatisch een tandje bijschakelt.

"De kans is aannemelijk dat aandelenmarkten net als in het eerste kwartaal van dit jaar een correctie laten zien, en die laat niet lang op zich wachten," citeert de website News Markets analisten van Rabobank.

Op zoek naar veilige havens

De Nederlandse bank ziet in het dalen van de Duitse rente en de waardestijging van de Japanse yen ten opzichte van de dollar tekenen dat beleggers aandelen en andere risicovolle beleggingen inruilen voor veiligere beleggingen.

Als in de komende weken de zorgen toenemen over de Griekse schuldencrisis, Italiaanse banken en Amerikaanse bedrijfswinsten zullen meer beleggers de wijk nemen naar de veilige havens, verwacht Rabobank.