Apple is de laatste weken aan een flinke opmars bezig op de beurs, maar er zit misschien wel meer rek in aandelen van Alphabet, het moederbedrijf van Google, zeggen analisten.

De nieuwe iPhone en de nabije verkoop van de miljardste iPhone ten spijt, analist Colin Gillis zegt op de website van de Amerikaanse nieuwszender CNN dat hij hogere verwachtingen heeft van aandelen Alphabet.

Apple is de laatste weken bezig aan een flinke opmars op de beurs, een koersstijging van 4 procent sinds begin 2016 en zelfs 20 procent sinds het dieptepunt in februari. Alphabet, het moederbedrijf van Googke, staat dit jaar ongeveer 2,5 procent in de min.

Alphabet meer potentieel

Toch denkt Gillis dat het aandeel Alphabet in de toekomst meer koerspotentieel heeft. Hij zet Apple op een koersdoel van 110 dollar, net boven de huidige koers van ruim 108 dollar. Zijn koersdoel voor Alphabet is 900 dollar, bijna 20 procent boven de huidige prijs.

Gillis argumentatie: Google heeft volgens hem historisch een betere winstmarge op het gebied van software en dienstverlening dan Apple. Dat is volgens hem vooral afhankelijk van de hardware, dus de verkoop van iPhones, iPads en Macs.

Kiezen hoeft niet

Een andere analist, Ivan Feinseth, zegt bij CNN dat hij juist een lichte voorkeur heeft voor Apple-aandelen in plaats van Alphabet. Maar volgens hem kun je ook op allebei inzetten.

Beide aandelen hebben volgens Feinseth een prima perspectief. Bij Alphabet gebeurt er meer omdat het bedrijf diverser is, zegt hij. En Apple is volgens Feinseth dan wel een 'one trick pony' met de iPhone, daar is het wel erg goed in.