Komst nieuwe iPhone voedt optimisme analisten over Apple

Apple presenteert volgende week naar verwachting een nieuwe iPhone. Voor beursanalisten reden om optimistischer te worden over het aandeel.

Op 21 maart organiseert technologiereus Apple een mediabijeenkomst. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Waarschijnlijk toont Apple een nieuwe iPhone met een 4-inch scherm en een serie aangepaste iPads. De introductie van de iPhone 7 wordt in september verwacht.

Alles bij elkaar genoeg reden voor analisten om een positievere toon aan te slaan over het aandeel Apple, zo signaleert The Wall Street Journal.

Vergeleken met de start van het jaar noteert het aandeel Apple vrijwel onveranderd, terwijl het aandeel in de afgelopen zes maanden bijna 10 procent is gedaald.

Verkopen iPhone

De nabije toekomst ziet er zonniger uit, zo stellen analisten van Nomura en UBS in maandag verschenen rapporten, aldus de WSJ.

Waar de introductie van de iPhone 6s niet leidde tot een scherpe stijging van de verkopen, denken analisten dat de kansen voor de iPhone 7 en de kleinere 4-inch iPhone beter zijn.

De kleinere iPhone heeft vooral mogelijkheden in opkomende markten, denkt analist Jeffrey Kvaal van Nomura.

De analist van Nomura heeft zijn koersdoel voor Apple op 135 dollar staan, zo'n 29 procent boven het huidige prijsniveau.

Het gemiddelde koersdoel van analisten voor Apple ligt volgens de site Marketwatch op 133 dollar.

Tip de redactie