Beleggers in de rij voor Buffett-obligaties

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, wil voor 9 miljard dollar aan obligaties uitgeven. Beleggers staan in de rij om dit schuldpapier te mogen kopen.

De inschrijving op de uitgifte van de Buffett-obligaties werd deze week ruimschoots overtekend en onderstreept de aanhoudende honger naar schuldpapier van hoogwaardige bedrijven.

Topbelegger Warren Buffett wil de opbrengst van de obligatieverkoop, de grootste uit de geschiedenis van Berkshire Hathaway, gebruiken om een banklening af te lossen. Die werd aangegaan om een grote overname te financieren.

Het investeringsfonds van Buffett kocht vorig jaar voor in totaal zo'n 36 miljard dollar Precision Castparts, een toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaart. Voor deze aankoop sloot Berkshire onder meer een banklening af van circa 10 miljard dollar.

Grote belangstelling

De obligaties van Berkshire werden uitgegeven in zeven tranches met verschillende looptijden en omvang.

De afloopdatum van de obligatieleningen varieert van 2019 tot en met 2026. De omvang van de leningen ligt tussen de 500 miljoen en 2,5 miljard dollar.

De uitgifte van de obligatieleningen trok volgens The Wall Street Journal voor meer dan 30 miljard dollar aan orders. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times werd er zelfs voor in totaal 34 miljard dollar ingeschreven.

De ruimschootse overtekening toont aan dat beleggers naarstig op zoek zijn naar hoogwaardige bedrijfsobligaties die net wat meer rente opleveren dan staatspapier.

Uit data van MarketAxess blijkt dat de Buffett-obligatie met een looptijd tot 2026 een rendement heeft van 3,14 procent per jaar en daarmee 1,3 procentpunt méér oplevert dan een Amerikaanse tienjarige staatslening.

De obligatielening van Berkshire met een looptijd tot 2023 levert ook ruim 1 procentpunt meer op dan het vergelijkbare Amerikaanse staatspapier.

Tip de redactie