Olieconcerns zijn de paria's van de beurs en de olieprijs blijft maar dalen. Toch schrijven beleggers een blanco cheque voor een nieuw oliefonds.

Olie-expert Mark G. Papa haalde dinsdag met de beursgang van zijn investeringsvehikel Silver Run Acquisition Corporation liefst 450 miljoen dollar op. Daarmee gaat Papa op zoek naar koopjes in de olie- en gassector, meldt Marketwatch.

Door de grote belangstelling van beleggers is de opbrengst 50 miljoen dollar hoger uitgekomen dan begroot en is sprake van de grootste beursgang in de Verenigde Staten dit jaar.

Kooplijstje

In het prospectus van Silver Run Acquisition Corporation staat dat het geld binnen twee jaar moet zijn geïnvesteerd, of moet worden teruggegeven aan beleggers.

Hoewel Papa nog geen aankopen op het oog heeft, hoeft de schalie-olieveteraan en oud-topman van het olieconcern EOG Resources naar eigen zeggen niet lang te wachten.

Papa voorziet als gevolg van de lage olieprijs een faillissementsgolf in de energiesector. Hij heeft nu een zak geld om toe te slaan als er bedrijven omvallen, of om oliebedrijfjes te kopen die gewoon erg goedkoop zijn.

Het aandeel Silver Run Acquisition Corporation krijgt een notering aan de technologiebeurs Nasdaq.