Sinds Google Earth bijna geruisloos Nederland gedetailleerder op de kaart heeft gezet, krijg ik vanuit verschillende hoeken mailtjes over eigenaardigheden. Niet alleen over verborgen militaire objecten, maar ook plaatsen en omgevingen die om raadselachtige redenen niet te zien zijn. Zoals Schoonhoven (van Lucas). Of een foutje. Zo ligt het IJsselmeer (Marcel) op een rare plek. Of vreemde zaken. Zo staan er mensen op het dak van het zwaarbeveiligde Pieter Baancentrum in Utrecht. Glazenwassers of misdadigers die proberen te ontsnappen? Ben je zelf op een fout gestuit of heb je iets vreemds waargenomen op Google Earth? Stuur je vondst naar me op! Niks mag verborgen blijven! Lees hier de reacties.
In mijn zoektocht kwam ik wel iets erg vreemds tegen. In een veld zijn een paar mensen erg druk geweest met het platstampen van de begroeingen op een weiland. In het veld is van bovenaf duidelijk LONS DALE te lezen. Dit veld ligt tussen Rhenen en Veenendaal (Marco)


Van Paul kreeg ik een wel heel bijzonder Google Earthlinkje. Bedankt!


Zonnen op je dakterras in Den Haag. Betrapt!Nog een Haagse zonaanbidderEn nog een...Woestijnlandschap nabij Assen (Ver)Feestje op weiland met groot kampvuur? (Erik)In Tilburg hebben we een woontoren van meer dan honderd meter hoog. Waar is deze gebleven, wel een tennisveld? En de schaduw van deze enorme woontoren is er wel (Ron)Een 'halve' boot in Rotterdam (Coert)


Een heel opmerkelijke ontdekking deed Ronald. Hij stuurde me een afbeelding van een vleugellam vliegtuig. Kijk ook naar de schaduw.


Vleugellam vliegtuigVreemde vormen in het kielzog van een aantal schepen in de Waddenzee. Ten noorden van Leeuwarden (Thijs)Het vervoer van een enorme schroef van een vrachtschip nabij Hoek van Holland (Thijs)


Gemak dient de mens. Mensen die geen tijd hebben om lang te zoeken kunnen op deze site terecht (bedankt Ronald!)


Toevallig dat maandag 11 september 2006 bekend is geworden dat Google nu van heel Nederland gedetailleerde satellietfoto's beschikbaar heeft. Daarom heb ik deze applicatie snel afgebouwd om hem beschikbaar te stellen (Ronald)Goeree Overflakkee in de provincie Brabant (Tom)Hier een vliegtuig in de aanvliegroute naar schiphol (Werner)Het IJsselmeer op een vreemde locatie (Marcel)Op het dak van het Pieter Baancentrum in Utrecht. Stiekeme rokers, glazenwassers of vluchtende misdadigers?Verborgen plek nabij Wittem. Vreemd, vreemd, vreemd.Schoonhoven geblokt.


Yoshe Polak