Met mijn post over lelijke mensen heb ik behoorlijk wat personen voor het hoofd gestoten. Veel lezers klommen in de pen. Grofweg kan ik de mail in twee kampen uiteenzetten. Het ene kamp stuurde me foto's op van gruwelijke personages. De andere groep vond en vindt dat ik me diep moet schamen. "Wie ben jij om over anderen te oordelen?", is een veel gehoord verwijt. Sorry. Ik ben te ver gegaan. Mijn excuses...

Het is niet goed te praten, maar mijn gedachten gaan de voorbije dagen vooral uit naar een internationale kwestie. In al mijn naïviteit en vluchtigheid liet ik mijn gevoel spreken en vertrouwde ik dit toe aan het web. Omdat ik vrijwel dagelijks bizarre foto's aantref in de duistere spelonken van het web dacht ik met deze post een grappige snaar te raken. Het tegendeel bleek het geval. De lezers die ik in de post Lelijk! zwaar beledigd en diep teleurgesteld heb, wil ik mijn excuses aanbieden.

Het is absoluut niet netjes om op een ongenuanceerde manier een oordeel te vellen over mensen die er anders uitzien. Mensen puur op basis van hun uiterlijk beoordelen is zeer bekrompen. Bedankt voor de wijze les. Ik hoop dat ik het met deze leuke link enigszins kan goedmaken.

Yoshe Polak