Ik heb het fragment net op de redactie nog even teruggezien en ik weet het zeker: Frits Wester is woensdag live klaargekomen tijdens een uitzending van RTL Z. Begrijp me goed: Ik denk niet dat hij zich onder zijn deskje doelbewust naar een ejaculatie heeft gefriemeld, maar dat hij is klaargekomen, staat voor mij wel vast. En terecht, verdomme! RTL had immers een primeur!

Woensdag - Lekdag en dit keer was het de beurt aan een randdebiel van de landmacht om een memorystick met gevoelige informatie in een huurauto te laten slingeren. Lekker bijdehand. Zo vond ook Frits. En de wereld zou het weten! De parlementaire paljas van RTL wist van opwinding niet hoe snel hij zijn zuurstof om moest zetten in woorden!

De 'schandes', 'flaters', 'represailles' en 'conclusies' vochten in hakkelende zinnen om voorrang. Frits' ademhaling neigde naar hijgen en hij had alle moeite zijn fleurige das vlekvrij te houden van al het geilkwijl dat uit zijn mondhoeken dreigde te sijpelen. En ondertussen moest hij ook nog eens serieus blijven kijken! Een helse opgave, als de knopen bijkans van je pantalon springen!

Gelukkig kwam minister Bot hem redden. Omdat minister Kamp naar korfbaltraining was, mocht hij nog even zeggen hoe erg hij het allemaal vond en dat er toch echt maar eens goed gekeken moest worden wie er allemaal toegang had tot welke gegevens en of dat allemaal niet anders moest met die computers. Het was aandoenlijk. Ik kan me niet voorstellen dat Ben Bot een computer kan onderscheiden van een broodrooster. Laat staan dat hij het verschil ziet tussen een memorystick en een lange vinger.

Berend Kegel
medewerker Buzzl


Yoshe Polak