Durf bijna niet meer in mijn mailbox te kijken. Gigantisch veel reacties ontvangen op het hondenbericht. Met hangende pootjes en en gebogen hoofd, zit ik nu voor mijn pc na te sidderen van de vele beledigingen. Ik ben diep door het slijk gehaald, ik citeer; staatsmongool, viswijf, hondenverkrachter, stinkhond, dierenrascist, rotte heks, haatzaaier en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het doet me verschrikkelijk pijn, de scheldwoorden gaan door merg en been. Tegelijkertijd besef ik - na het teruglezen van mijn hondenverhaal - dat ik veel hondenbezitters en dierenliefhebbers veel verdriet heb aangedaan door te schrijven dat sommige honden levensgevaarlijke monsters zijn. Mijn meer dan oprechte excuses aan alle hondenbezitters en dierenbezitters die ik hierdoor zwaar heb beledigd. Sorry.
Foto: Rob | "Door de grote kop en rimpels schrikken deze honden veel mensen af. Let wel deze honden kunnen volwassen ook een kilo of 70 a 80 worden"


Uiteraard wil ik niet elke hond, en in het bijzonder de Bordeaux Dog (afgebeeld op de foto) afschilderen als een vreselijk monster. Ik was gewoon zeer geschrokken van de griezelige foto van deze hond, kijkend naar de ogen en de bek van het beestje. In een 'schrikopwelling' heb ik de tekst bij de foto geschreven. Heel fout van me! Mijn excuses voor mijn stigmatiserende verhaal. Mijn emoties had ik niet aan het web moeten toevertrouwen, maar gewoon moeten laten rusten in mijn hoofd. Duizendmaal sorry.

Door de vele reacties begrijp ik dat dit slechts een momentopname is ("zelfs een poedel is niet poeslief wanneer je 'm fotografeert met de bek open"). Wendy, Fred, Hetty, John, Rob, Remco, Colinda, Shirley, Janneke, Marja, Marijke, Renske, Hooch, Arianne, Jos en andere lezers bedankt voor de terechte terechtwijzing. En geef namens mij alle Bordeaux Dogs een lieve aai over hun bol.


Foto: Colinda van Zoggel | De Bordeauxdog is een vriendelijke hond, lief voor mens en dier. Dit soort gezwets doet de naam van dit ras geen goed. Bij deze stuur ik u een foto mee van dit 'levensgevaarlijk' ras...


Yoshe Polak