Twee weken hebben we Robbie in huis gehad, de hond van mijn zus Marian. Maanden later vond ik nog steeds de sporen van de logeerpartij terug in de stofzuigerzak. Ach Robbie is een heuse lieverd, maar de haren kunnen me gestolen worden. Voortaan gaat Robbie eerst naar de trimsalon voordat hij komt logeren. Een logeerpartij is prima maar over een permanent huisdier twijfel ik nog. Mijn mannen bezorgen me veel overwerk. Met een huisdier erbij vrees ik dat het nog drukker zal worden. Of overdrijf ik nu? Ik lees graag de ervaringen van huisdierbezitters. Stuur me je ervaring en foto (inclusief onderschrift) op van je huisdier en ik plaats je reactie in mijn dierenalbum (Yoshe Polak / yoshe@nu.nl).


Ons hartendiefje (Lilian Ahmad)


Bebey, onze Franse bulldog. Toen we haar kregen had zij deze naam al en de schrijfwijze van de naam stond ook al vast. Ze komt uit Spanje en daar hebben ze Bebey op deze wijze geschreven. Haar naam is nu verbasterd tot Bep. Ze is volgens ons de vrolijkste hond in de buurt. Ze jaagt op katten en heeft verder alle eigenschappen van een echte franse bulldog (winden en snurken) (Lilian Ahmad)


Meep en Bebey. Wanneer ik thuis aan het werken ben, vinden de honden het heerlijk als ik in plaats van de centrale verwarming het petroleumkacheltje aan doe. Ze gaan elkaar dan zo lief vertroetelen. Gezellig samen op een deken. (Lilian Ahmad)


Beatle heeft een identiteitscrisis. In het asiel dacht men dat hij een zij was en heeft hij een tijdje Nancy geheten. Beatle heeft een waanzinnig stoer karakter, grote mond en uiteraard... een klein hartje. Hij doet onaardig tegen alles en iedereen behalve tegen mij. 's Nachts ligt hij dicht tegen mij aan of in zijn mandje naast mijn hoofdkussen. Hij is gek op kaas, wordt psychotisch als ik vis in huis haal en heeft ooit een oliebol volledig opgegeten. Hij is mijn beste vriend. (Esther van der Krol)


Huisdieren zijn vooral schattig (Bram Joosten)


Onze tweejarige Moreno kan heerlijk onnozel kijken, ligt het liefst op schoot en nog liever bij je in bed. Als je even geen aandacht aan hem geeft, wurmt ie z'n hoofd tussen je armen; zo van 'en nu aaien maar'. (Dennis Kao)


Hij kan snurken als de beste, laat boeren na het eten, en als ie heerlijk 'pens' heeft gegeten ligt meneer voor de kachel scheten te laten, om vervolgens op te kijken wie er zoveel lawaai maakt. Kortom een heerlijk beest waar je alleen maar van kan houden. Een grote goedzak, knuffelbeer en prachtig om te zien. (Dennis Kao)


Dit is mijn hond Kimo. Het is een hele mooie hond, maar daar blijft het ook bij. Slim is hij niet. Verder dan een pootje geven komt hij niet. Je kan een bal gooien maar de enige die erachter aan gaat ben ik (wie is er dan dom vraag je je af). Maar het is wel een hele lieve hond! (Diana Balje)


Lodewijk is zo'n beetje het domste dier op deze aardkloot. Hij heeft er twee jaar over gedaan om een poot te kunnen geven. (Eric Giessen)


Dit is Drikus, een klein vogeltje met een grote mond. Één van zijn hobby's is knagen aan kranten en boeken. Ook vermaakt hij zich goed door op hoofden te gaan zitten. (Petra Minnen)


Dit zijn mijn drie kindjes; Joppe, Muisje en Nanne (van boven naar onder). Nanne is de oudste en een echt theemuts. Altijd maar knuffelen en kopjes geven. Als het niet naar haar zin is, gaat ze heel klaaglijk miauwen. Joppe is net een hondje; zodra de portiekbel gaat, rent ie naar de galerij om daar het bezoek met luid gemiauw te ontvangen. Muisje is de baby van het stel en vindt het heerlijk om buiten te spelen; dan komt ze elk half uur even vertellen hoe het buiten is. (K. Buijinck)


Je kunt net als ik een hond nemen (in dit geval een labrador). Die kun je, als je hem/haar goed opvoed overal mee naartoe nemen zoals bijvoorbeeld met de boot van Vlissingen naar Breskens. (Antonio)


Wanneer je allergisch bent voor haren kun je ook nog een waterschildpad nemen. Ze zijn behoorlijk snel (dus geen landschildpad!) en lekker primitief en dino-achtig. Helaas door het ontbreken van een pluizige vacht hebben ze een laag knuffelgehalte. Dan kun je beter een kat nemen. (Antonio)


Natuurlijk is ons huisdier Bassie de mooiste, de liefste, de (on)gehoorzaamste en het beste fotomodel. Een raad: als je niet tegen haren in huis kan, neem dan geen Jack Russell. Een ieder die een Jack Russell heeft weet dat je pas vijftien minuten voor het bezoek komt, moet stofzuigen. Anders denken ze dat je minstens een jaar niets in huis hebt gedaan ...... (Saskia van Dijk-Struyk)


Even voorstellen, mijn naam is Goofie, ja met i e. Ik ben 3,5 jaar oud en niet alleen mooi, maar ontzettend lief, dat zeggen ze hier thuis tenminste. Op deze foto was ik het vrouwtje aan het 'helpen' met bed opmaken. (Irma Rutten)


Een van onze zesendertig fretten. We hebben een opvang van fretten. Deze is bij ons blijven wonen. (Jan)


Een foto van Ukkie, mijn parkietje van nu 9,5 jaar. Op de foto is ze ongeveer 5 jaar. Ze is gek op tanden/snavel poetsen. Zodra ik aan het borstelen ben, wil ze meehappen van de tandpasta. Ik denk dat ze de mentholsmaak lekker vindt. (Marieke Thomassen)


Dit is Loki, onze hond die mijn vriendin en ik vijf maanden geleden gered hebben uit het asiel waar hij al enkele maanden verbleef. Hij stond als ware Rottweiler aangeboden, maar we vermoeden dat hij ook wat ander bloed door zijn aderen heeft stromen. Dat maakt voor ons allemaal niet uit, want uiteindelijk zijn we gevallen voor zijn karakter. Loki heeft panda-oogjes die er soms misleidend zielig uitzien. In werkelijkheid is het een heel erg eigenwijze en soms heel erg ondeugende hond. Hij heeft een heel lief karakter, is altijd opgewonden om nieuwe mensen te ontmoeten en is enorm speels. Soms kan hij best humeurig kan zijn als hij zijn zin niet krijgt, maar dat zit gewoon in het karakter van een Rottweiler. Een betere beveiliging van een computer kan ik me niet voorstellen... (Rogier en Megan)


Dit is mijn hondje Jimmy, inmiddels overleden maar wel oud geworden; 17 jaar. Het huis is wel stil hoor. Jimmy kon flink chagrijnen, maar hij verzaakte zijn taak nooit; begroeten bovenaan de trap, of je nou een week of vijf minuten was weggeweest, die begroeting kreeg je! (Liesbeth Botman)


Natuurlijk ben ik niet blij als hij maag- en darmstoornissen heeft en er net een nieuw berbertapijt op de grond ligt. Koen is 'n wereldhond! (Ludo en Ineke van den Eijnden)


Dit is Neo op schoot bij mijn vriend. Neo heeft geen staart meer en z'n blaas is verlamd. Hij krijgt drie soorten medicijnen per dag en verder heel veel liefde en aandacht. Hij kreeg een ongeluk toen hij net 1 jaar oud was, hij is nu 3,5 jaar. (Nienke Lurvink)


Wij hebben twee katten (en veel kattenharen) maar ook veel gezelligheid. Het is maar waar je voor kiest. Net als kinderen, waar je voor dient te zorgen, heb je ook je verantwoording tegenover je huisdieren. Ik krijg zoveel liefde van mijn katten Bram en Karel, dat ik me geen leven kan voorstellen zonder hen. En hun haren... ach, elke dag stofzuigen, daar kom je wel overheen. En ik sla weleens een keer over. Nou en? (Dasja)


Mack is een Franse Bulldog van zo'n 4 jaar oud en zeer nieuwsgierig. Spelen mag hij ook graag en is gek op elke vorm van aandacht. Als er visite komt gaat hij helemaal uit zijn dak. Bij ons in de buurt woont nog een Franse Bulldog (Max) en dat is zijn grote vriend. (Ronald Steenbergen)


Bruce mijn lieve Engelse Bullterriër! Leuke hond maar zo ondeugend! (Dean)


Deze knapperd is Starsky. Zoals je aan haar koppie al kan zien is het een grote dondersteen. Soms is ze ook wel erg lief hoor... (Jeroen en Amy)


Ik ben Zitta. Een driejarige Berner Sennen Hond. Soms als ik zin heb, poseer ik voor mijn baasje. (Andries Eikelboom)


Wij bezitten twee honden; Kato (teefje, 1 jaar, Beagle/Basset) en Murphy (reutje, 1jaar, Border Collie Blue Merle). Kato is gekocht van een kennel en Murphy hebben wij een half jaar na Kato geadopteerd uit een Belgisch hondenasiel. Kato is lichtelijk autistisch en leeft erg in haar eigen wereldje. (Gina Wong)


Wij zijn Banjer en Spoetnik en zeer fotogeniek... (Esther Fool)


Dit is Rosco. Na een flinke wandeling in de bossen is ze helemaal afgepeigerd en gaat ze lekker op haar plekje liggen op de bank. Ze is bijna anderhalf maar zo erg lief. Alleen luisteren... hahhah (Ilse van Gestel)


Ik heb er één voor de gezelligheid en de ander voor de bewaking. Raad eens welke er het fanatiekste is? (Gerrit Jansen)


Mijn moeder vond 's avonds dit katje op de weg vlak voor ons huis. Omdat we zelf al twee katten en een hond hadden, heeft mijn moeder dit katje naar de dierenarts gebracht. Het toeval was dat een van die katten (Moosje) die avond ook bij de dierenarts was omdat ze ernstig ziek was. De volgende dag is ze ook helaas overleden. Mijn moeder heeft die dag ook nog het katje (Roosje - vernoemd naar Moosje) opgehaald. Al gauw viel ons op dat ze vaak ergens tegenaan liep en dat ze ook niet goed van het aanrecht kon springen. Dit bleek omdat ze geen diepte kan zien. Ze mag 's avonds zodra het donker wordt ook niet meer naar buiten omdat ze dan de weg niet terug kan vinden. Omdat ze is opgegroeid met onze hond, luistert ze prima en gooit ze een brokje in een bak met water waar ze dan uren mee kan spelen. Het is een ontzettend lieve kat en ik ben blij dat we haar toen hebben gevonden. (Bregje de Haas)


En dit is Bo, de hond door wie ze is opgevoed. Dit hondje was heel erg mager toen ze bij ons kwam. Het bleek dat ze een jaar lang heeft opgesloten in een café, waar ze ook is mishandeld. Ze was al bij verschillende gezinnen geweest, maar bij niemand wilde het echt lukken. Wij hebben vol gehouden en ze woont hier nu al bijna 3 jaar. Ze is echt een van de liefste honden die ik heb gehad. (Bregje de Haas)


Sommige mensen nemen een kitscherige mok mee van vakantie; bij ons werd het een poesje. Alleen en doodziek vonden we haar en konden haar niet zomaar laten doodgaan. Daar goed opgelapt door de plaatselijke Siciliaanse dierenarts en inmiddels de allerliefste kat ter wereld (Renée Simons)


Kaya heeft dorst dus ging ze de fles vullen, hahahahahaha (Monique de Bruin)


Zoals je op de foto ziet is Rhamos heel voorzichtig met kinderen! Daarom is hij ook wel in gebruik als gastpaard voor Sinterklaas. De pepernoten vindt hij erg lekker!(José Huitema)


Hier dan een foto van onze generaal en zoals je ziet heeft hij een zeer zwaaaaaar leven haha (Evelien van Holten)


Dit is Duvel, het is ook een echt klein duveltje. Altijd zin om te spelen. (Angelique Braam)


Ik ben Plush, een oude Duitse herder van anderhalf jaar oud. Zoals je ziet heb ik ontzettend veel haar, maar mijn baasje vindt dat niet zo erg. Zij vindt me een ontzettende knapperd! Ze heeft het wel druk met me want ik heb veel beweging nodig. Ik mag ook met haar mee naar haar werk. Dan moet mijn baasje 'brokjes verdienen' en moet ik rustig zijn. Ik ga dan lekker slapen zodat ik weer helemaal uitgerust ben als mijn baasje klaar is. We gaan ook op cursus, dat vind ik erg leuk. Daar luister ik erg goed, soms luister ik wat minder. Bijvoorbeeld als ik op straat loop en er een knap blondje (golden retriever) voorbijloopt, dan ben ik niet meer te houden... (Natha)


Ik ben Minou en als ik mij aan het wassen ben willen ze altijd een foto van mij maken. Vind ik niet erg hoor! (Tineke Rensen)


Niet storen aub, we zijn aan het kluiven.. (Maureen Arisse)


Deze gevaarlijke bloedstollende verschijning verschanst zich dagelijks op ons grasveld of tapijt, de schrik voor elke postbode of krantenbezorger. Edoch, na jarenlange zorg en toewijding kunnen we hem gevaarloos benaderen. Onze Arko; 12 jaar, 'but still going strong'. (Marja en Theo)


Harrie de zeehond... (Niels)


Dit is Moby, the mousekiller of all mousekillers... maar dan met wel nepmuizen natuurlijk (Casper)


Dit is Sjaggy, zo genoemd omdat hij bij ieder geluid even schrikt. Eigenlijk is het de grootste lieverd van mijn groep. Hij komt van de dierenopvang. Hij werd daar gebracht omdat hij samen met een aantal broertjes en zujes in een doos bij de dierenarts was achtergelaten in het weekend. En zeg nou zelf, wie dumpt nou zo'n prachtvent? (Judith de Vos)


Deze twee mochten niet ontbreken, het zijn Beau en Bizkit. Zoals je ziet hebben ze een heel zwaar leven zeker als ze op vakantie zijn, dan moet er heel veel geslapen worden! (Maaike Groenewoud)


Ik (Boris) schrijf zelf mijn brief omdat ik heel graag mijn allerbeste vriendje Wammes wil vertellen dat ik hem heel lief vind en hoop dat we elkaar wat vaker zien doordeweeks! Dus baasjes; tijd maken voor ons! (Vivian Crooijmans)


Een baardagaam genaamd Beauty. Hoef je niet uit te laten, je hoeft niet dagelijks de haren op te zuigen hoogstens een beetje zand... (Marlieke van der Willik)


Poesje mauw kom eens gauw, hier is lekkere melk voor jou ! (Bernd Reddemann)


Onze kater Tommy kijkt hier wel heel verbaasd en toch nieuwsgierig in de camera (Bernd Reddemann)


Dit is onze huisgenoot Mika. Ze heeft op deze foto net heerlijk liggen slapen als er ineens zo'n idioot met een fototoestel voor haar neus staat. Mevrouw was duidelijk 'not amused'. (Bianca Poelstra)


Onze poes mag graag naar voetbal kijken. Net het baasje! (Sabrina Prins)


Ons konijn Mily is inderdaad zo eigenwijs als ze hier kijkt (Erik en Riejanne van der Weide)


Moeder en dochter konden het altijd al goed vinden. Dochter is inmiddels groter dan moeder, maar ze zijn nog steeds even goede vrienden (Erik en Riejanne van der Weide)


Deze 'zeeotter', alias Cody, heeft het zo te zien prima naar zijn zin met zus Cora en baasjes op vakantie! Ik zou ze voor alle haren in de wereld niet meer willen missen, ook al maken ze er samen met kat Shambala thuis meestal een harig potje van. (Almira Krol)


Hoi ik ben Dustin, een bijna tweejarige Agapornis. Ik be een heel vrolijke vogel. (Ursula Groenendaal)


In volle sprint een van de Scottish Deerhounds van mijn ouders in de jacht op een kunsthaas (Jeroen Bults)


Op precies dezelfde dag als mijn man en ik zijn deze twee doerakken vrienden voor het leven geworden (Sabine van Hoogenhuizen)


Deze vriend is aan komen vliegen en bleek behoorlijk tam te zijn. Een lekker stuk brood met een dikke laag boter vond hij heerlijk. (Pascal Berendsen)


Een oude foto van een haas, vroeger door mijn oma grootgebracht. Deze haas heeft nog tot tweemaal twee jongen gekregen in gevangenschap.(Pascal Berendsen)


Dit is onze hond Sam, hij lust er wel pap van (Herman Kooj)


Tommy is een goudhamster die graag een uitstapje maakt naar de voorraadpot met hamstervoer. Hij komt er altijd met dikkere wangen uit dan hij erin ging. Ik hoop dat hij nu nog door het deurtje van zijn huisje past... (Sander Pronk)


Gisteren gezakt als een baksteen voor de gehoorzaamheidscursus. Maar kan je daarom boos worden op dit koppie? (Alfred Visser)


Dit is echt een briljante kat. Heerlijk beest. Hij kan echt kijken zoals op de foto, dan vind ik 'm net zo'n maffiakat en verwacht ik elk moment dat hij met een schep en ongebluste kalk uit z'n mand komt zetten (Jop Wielens)


Ik heet Vondel omdat ik gevonden ben. Nu heb ik een fijn huis gevonden en ik mag daar liggen hoe ik wil. (Mimi Tsiang)


Damian is een dikke luie kater, die die zo aanhankelijk is dat hij altijd in je buurt gaat liggen knorren. Ook al is daar geen plaats. (Xander Janssen)


Bailey is een ontzettend lieve poes, die heel erg eigenwijs is. En heel nieuwsgierig, dus ze heeft altijd wel een uitkijkpost. (Xander Janssen)


Een erg lui maar heel lief poesje. Onderhoud valt wel mee. Gelukkig zijn poezen erg schoon op zichzelf. Heb er nog één van vijftien jaar oud en die wil toch wel elke dag geborsteld worden. (Evie Lutjes)


Onze dwergtekkel Fabian is een zeer druk baasje want er is bij hem een soort van ADHD bij honden gevonden. Dus hij is altijd heel erg druk en vind het niets als je weg gaat uit het huis. Dan blaft hij de hele buurt bij elkaar. Wonderbaarlijk hoeveel lawaai zo'n kleine hond kan maken. (Johan Oldenburger)


Kater Nick wil graag naar binnen (Johan Oldenburger)


Voldaan maar zeer tevreden, onze Koos! (Manuel de Swart)


Deze twee terroristen... ahum.. ik bedoel, terriërs laten ook wel wat witte haren achter, maar niet dat er echt sprake is van overlast. Gelukkig komen ze wel altijd wit thuis, ook al hebben ze gejaagd in het bos, hun vacht is zo zelfschonend dat ik gewoon witte meubels in huis kan hebben staan. (Laura Lancee)


Maantje kijkt altijd met me mee over mijn schouder of ik niet de 'foute' websites bezoek (Pepijn Friederichs)

Ik denk dat deze foto voor zich spreekt.... (Frank van Boven)


Dit is Joost. Heb ik gekregen van vrienden. Is hij niet lief?? Op deze foto is hij zes weken oud, nu is hij inmiddels zes maanden, maar nog steeds een leuk beest (Esther Evrengun)


Ben 'Meneer Nielson' uit Purmerend. Strand is te gekkie, kijk maar naar mijn bekkie. Ben kortharig, maar ook ik heb herfstperioden, verlies dan veel haar. Kort haar!(Martin Miner)


Zo maar een najaarsdag in het Vondelpark. "Je ziet ze niet zo veel meer hè? Boxers!", hoor je dan vaak als je trots met je puppy loopt. Dat valt wel mee, denk ik dan (Katja Claessens)


Dit is Lisa, mijn Ridgeback. Ze gaat en staat waar ik ga en sta. Ze wordt nu oud zoals je ziet, en ik zeg iedere dag tegen haar dat ze nog heel lang bij me moet blijven. (Ingrid Ligtermoet)


Ik ben ook heel netjes, dus is het inderdaad tweemaal per week goed stofzuigen. In haar mand volgt ze dan alles, terwijl ik meezing met de cd die op staat. Wat een harmonie... (Ingrid Ligtermoet)


Judas neemt soms de meest rare poses aan. Dit ligt toch niet lekker? (Ellen Jansen)


Ik houd ook erg van mijn krabpaal! Komt niemand anders in! (Ellen Jansen)


Hallo ik ben Kwiebus, een edelpapegaai. Dit is mijn lievelingsplekje, op het hekje van de kippenren. (Monique Schaling)


Perrito, een hele vrolijke, wild en uit z'n bek stinkende peodel (nee niet in zo´n vreselijk model geknipt). Hij is wel heel lief en mijn allerbeste hondenvriend! (Monique Schaling)


Mijn naam is Sam en ik ben een grote Zwitserse Sennenhond van 16 maanden oud. Bootje varen met mijn kop in de zon en wind kan ik heel lang volhouden! (Ernst ten Pas)


Dit is mijn hondje. Ze lijkt erg lief maar doordat ze vroeger ziek was mocht ze alleen binnenshuis zijn. We hadden haar gekocht in een dierenwinkel (nooit doen!), ze was niet ingeënt. Hierdoor kreeg ze de hondenziekte waardoor ze in haar puppytijd (wanneer ze sociaal hoort te worden) alleen maar binnenshuis kon zijn. Hierdoor kwam ze niet in contact met andere honden en mensen. Ze is daardoor a-sociaal geworden tegen iedereen, behalve de mensen die ze goed kent. (René Plasman)


Dit is Stippel, jammer genoeg leeft ze niet meer. Onvoorstelbaar dat een grasparkiet zo'n eigen karakter kon hebben. Ze had haar eigen ritueeltjes en haar eigen maniertjes. Lang heeft ze ook geleefd; 9,5 jaar (Jolanda de Meijer)


Bowie (achter) en Youp kwetteren hele dag door en we moeten elke dag stofzuigen. Maar wat zijn het gezellige beestjes! (Jolanda de Meijer)


De troep die de huisdieren met zich meebrengen wegen dubbel en dwars op tegen de liefde die je van ze terugkrijgt. Ik ben net verhuisd (gaan samenwonen). We hebben meteen twee katten genomen, want we kunnen beide niet leven zonder huisdieren. De foto is zaterdag genomen, toen we de nieuwe wasmachine kregen. Gelukkig hoefde we niet bang te zijn dat er iets fout ging want onze eigen inspecteur (Carbon) hield alles in de gaten. (Saskia Lucardie)


Dit is mijn poes Skunky en mevrouw drinkt liever rechtstreeks uit de kraan in plaats van netjes uit een bakje (Steef van den Berg)


Met mijn baasjes in het bos heb ik de tijd van mijn leven. Helemaal als er weer eens een bal in het water valt. Warm of koud, maakt niet uit ik duik er wel weer achteraan! (Joost van den Biggelaar)


Mijn schattige cavia's Sproet en Ukkie zijn dikke vriendjes en huppelen achter mij aan de huiskamer door! Zomers genieten ze in de tuin van verse groenten. (Judith Kempe)


Hoewel deze box eigenlijk bedoeld was voor onze dochter, dachten onze katten er toch wel anders over. Huppekéé, inpikken die box! Lekker zacht, en nu niet meer storen aub!" (Roland Leering)


Dit is Oniks, echt een puberend schatje, euh... een stoere kater! Eigenlijk wil hij wanneer hij zo lief in de 'ik-wil-graag-een-knuffel'-stand staat of ligt niet gezien worden want hij is een grote stoere kater en die hebben dat natuurlijk niet nodig. (Tom Durenkamp)


Hoeveel katten passen er in één stoel....nou in ieder geval vier. Twee van mijn ouders en twee witte siamezen van mij. Het is altijd gezellig even uit logeren te gaan. (Wendy van Klaarwater)


Hoi, wij zijn Luke en Nouska. Zoals jullie kunnen zien hebben wij erorm veel haar en als wij het nodig vinden kunnen we ook nog kwijlen. Ons baasje is dol op ons, maar met het schoonmaakwerk in huis (als we weer eens met onze natte dikke vacht tegen de keukenkastjes of het behang aan hebben gezeten) is ze niet zo heel erg blij. Maar dat weegt niet op tegen de onvoorwaardelijke liefde die wij haar elke dag weer geven. Ze zou ons voor geen goud kunnen missen. Afzender twee mooie en lieve harige Berners uit Zeist (Rito de Bas)


Hier een foto van mij en een van onze katten. Lekker op de bank liggen met de kat en kindje in de buik. Sinds ik zwanger ben zijn de katten extra lief voor me en vragen ontzettend veel aandacht...zijn zeker bang dat ik ze vergeet als het kindje er is. (Paula Silvrants)


Ik ben Kareltje. Wie kan mij als huisdier weigeren? C. Moonen


Wij hebben ook een hond, genaamd Jay, kruising labrador/golden retriever. Nog net geen jaar oud, geboren in februari. Het is een scheet van een beest, alleen door zijn logheid en grote poten is het een hork (hahahah). Een hond is net een kind van je. Als je een hond neemt, neem je ook zijn kwaaltjes erbij. (Hans en Anita Verhage)


Wij zijn heel gelukkig met onze acht honden, veertien paarden, kippen en een poes. Sommige mensen zeggen wel eens zo is dat niet druk zoveel beesten. Het is ook heel druk maar je krijgt er zo veel voor terug! Ik zou er niet aan moeten denken zonder huisdieren te moeten leven! (Shirley Schut)


Ik kom weleens in een huis zonder huisdieren. Daar wordt niet geleefd. Ben je pietje precies en is je huis en je meubels je trots, begin er dan niet aan want dan heeft het beest geen leven! (Shirley Schut)


Zo, wat dacht jij nou weer te gaan doen met die camera? Als je maar niet aan m'n kipjes komt! (Margreet van Esch)


En wie durft hier te beweren dat Schotse collies minder snel zijn dan hazewindhonden? (Margreet van Esch)


Ik ben Bep. Gek op de bal, het strand, mijn vriendjes en ook op manderijnen. Ik verlies iedere dag verschrikkelijk veel haar maar mijn baasjes zouden mij voor geen goud willen missen. (Ingeborg Greve)


Hierbij een foto van mijn basset. Kijk een basset is een heeeeeeel actieve hond ....... als ze slaapt. Geen hond zo eigenwijs als een basset maar er is ook geen ander ras dat zo vreselijk lief is. (Pierre Tap)


Dit is Odie. Op deze foto was ze ongeveer 9 weken oud en stronteigenwijs. Waarschijnlijk is ze nou zwanger, ik hoop dat er nog meer van deze eigenwijze hondjes komen. (Jeroen van den Baar)


Fleur, de poes die toch een kater bleek te zijn. Hier in aanvalshouding achter de bamboe. (Maarten Krabbendam)


Sutra is een scheet, maar zodra er kattensnoepjes aan te pas komen wordt ze fel! (Maarten Krabbendam)


Naast twee superkatten en diverse hagedissen woont deze meid ook bij mij. Mooi en vreselijk lief; wat wil je nog meer? (Jessica Helmantel)


De eerste introductie tussen Sasha en Mushu. Introducties zijn altijd spannend bij ratten, maar bij deze twee ventjes was het liefde op het eerste gezicht. Bij deze foto blijf ik me toch afvragen wat ze tegen elkaar gezegd hebben. Ik hoop iets in de trant van 'ik vind je lief!' (Minke de Kogel )


Luie dikke Kitty. Onze kitty studeert voor knuffelbeer. Hoe dichter ze bij je kan komen hoe fijner ze het vindt. En ja, als je je hoofd omhoog moet houden is zo'n knie van het vrouwtje natuurlijk lekker makkelijk. Anders zou je er nog moe van worden ook!" (Minke de Kogel )


Mijn naam is Vito (Hollandse herder, 8,5 maand oud) en mijn hobby is; met mijn beertjes spelen, rondjes om mijn baasjes heen lopen met mijn lievelingsaapje en lekker rennen in het bos. Knuffelen met mijn baasjes is het heerlijkst wat er is. Woef! (Marescha)


Mijn drie 'ettertjes' heten Joris, Tom en Sam en ze zijn geweldig. Sam is nu nog bij mij, de andere twee zijn naar vrienden. 'Wij zijn oh zo lief ... maar ook oh zo ondeugend!' (Wendy Torenvliet)


De heren die zich hier te goed doen aan het geweldige luie kattenleven zijn Paddy en Scotty (Manuela van Doorn)


Ze zijn onderhoudsvriendelijk op een enkel uitgekauwd muizelijkje na, maar die leggen ze dan meteen onder aan de trap zodat je met je duffe hoofd in de ochtend dit heerlijke aangezicht als eerste tegenkomt (Manuela van Doorn)


Alle katten; een blauwe Britse korthaar (Bozo), een bruine Rex (Gremmie - leek op een Gremlin toen hij klein was), een zwart Roteb-katje met witte voetjes (NikNok), Een blauwe Noorse Boskat (Felix) en als laatste een zwarte Roteb-kat met drie poten (Mankie) (Karin Dyk)


Een kruising tussen een Labrador en een Dalmatiër. Een scheet van een beest. (Karin Dyk)


Op dat dienblad lag eten. Echt die beesten vraten alles op. Er vlogen stukken patat tegen het gezicht van mijn vriendin. Hahaha. Die duiven zagen er eerlijk gezegd ook niet echt gezond uit. (Gerben Pul)


Wie heeft het nou voor elkaar: lekker alleen of lekker met z'n tweeën? De kat in het linkermandje is het nieuwste lid van de familie. De andere twee zoeken steun bij elkaar, de nieuweling is nog wat wild. (Maria Fetter)


Wanneer is er weer voetbal, baas? (Marcel Schrama)


Genoeg te knabbelen


Wie laat wie uit?


Alle eendjes zwemmen in het water


Zullen we stoeien?


Napraters


Geef ze komkommers en ze zijn zoet


Een borstel zou handig zijn


Lekker meesnoepen


Zzzzzz....


Hier waak ik


Laat mij maar lekker wroeten


Knorrrrrr...


In de buurt van geurige schoenen ben ik vaak te vinden


Een gezellig stel


Het huis is taboe voor mij, de stal niet


Zoek de twintig huisdieren


Met deze zonnebril steel ik de show in de konijnendisco


Mijn favoriete plek


De winter komt eraan. Dat wordt nootjes inslaan.


Wie komt me bevrijden?


Ik kan me niet gedragen in huiselijke kring


Dat stukje sla is van mij!


Yoshe Polak