Natuurlijk hoef ik je niet via deze weg te bedanken Marian, maar de lezers mogen best weten dat ik enorm blij ben dat je je vol enthousiasme hebt uitgeleefd in mijn rubriek. Kus! Dat maakt de terugkeer naar Nederland er alleen maar beter op.

De voorbije drie weken waren voortreffelijk. Niet alleen van de zon genoten, ook van de sneeuw. We hebben een paar uur op 'latten' gestaan om van een skipiste af te dalen. Super! Heerlijk om zomers te skiën. Ik heb zelfs nog Glühwein op. Wie had dat nou gedacht; hartje zomer een glühweintje lurken.

Drie weekjes in het Oostenrijkse Sölden kan ik echt iedereen aanraden. Zalig om in de bergen te wandelen en schone, zuivere lucht in te ademen. Uitblazen en luieren deden we vooral op de camping van familie Kneisl. De sanitaire voorzieningen waren en zijn zonder meer perfect; föhns aan de muur, privé-wastafelhokjes, ruime douches en zelfs een hondenbadkamer (hihihi).

De keuze voor deze camping in het Ötzdal was vooral op aandringen van mijn man. Je kan namelijk op elke campingplek internetten, zodoende kon hij zijn Hattrick-team ook vanuit het Oostenrijkse managen. Protesteren hielp niet. Veel heeft hij trouwens niet voor het kastje gezeten. Alleen het broodnodige, verzekerde hij me. Mijn zoon heeft zich vooral vermaakt met Duitse en Deense leeftijdgenootjes.

De enige tegenvaller die we op onze vakantie meemaakten duurde gelukkig slechts drie dagen. Drie dagen leken we wel naast een scheetkussen te staan. Het knetterend geluid is één, maar de penetrerende stank (tentzeil houdt vreemde luchtjes niet buiten) is veel erger. De Hongaar naast ons grossierde in 'goulashscheten'. Alsof de riolering van het toilethuis uitkwam naast onze tent. Bah! Klagen bij de receptie hielp; de Hongaar werd op zijn vingers getikt en verdween de volgende ochtend naar elders.

Yoshe Polak