Hoewel de economische groei in Amsterdam nog achterblijft bij het niveau voor de crisis, kan in 2015 de economische activiteit met 2,2 procent toenemen. Vooral de ICT-sector is een bron van groei voor de hoofdstad.

Dit schrijven analisten van ING in een rapport.

De financiële sector kan niet langer als bron van economische groei fungeren voor Amsterdam, volgens de marktvolgers.

Gecombineerd met een voorzichtige consumptiegroei en een aanhoudend succesvolle toeristische sector “kan de regio een lastige economische fase achter zich laten”. De analisten schrijven wel dat de Amsterdamse arbeidsmarkt nog achterblijft.

In vergelijking met de gehele Nederlandse economie presteert Amsterdam wel beter. De ING-analisten verwachten dat de economie in Nederland volgend jaar met 1,4 procent zal groeien.

Productieverlies

Voor dit jaar wordt in de regio Groot-Amsterdam een groei van 1,6 procent verwachten. Hiermee heeft de regio het productieverlies van de afgelopen vijf jaar veel sneller goedgemaakt dan andere gebieden.

Voor omringende regio’s zijn de verwachtingen wel hoger. Zo wordt in de Zaanstreek een groei verwacht van 1,9 procent dit jaar en zal de regio om Haarlem waarschijnlijk met 1,8 procent groeien.

'Interne startup nodig om bedrijf aan te passen aan internettijdperk' | 'Scherpte bij verdienmodellen Nederlandse ondernemers ontbreekt'

Lees alles over de Week van de Ondernemer