Drie op de vijf ondernemers in het Nederlandse mkb maken gebruik van sociale media. In 2011 was dit nog maar een op de drie.

Dat meldt Microsoft in een onderzoek dat donderdag tijdens de Week van de Ondernemer in Eindhoven is gepresenteerd.

Ook het gebruik van mobiele websites en apps is toegenomen onder ondernemers. Inmiddels heeft 37 procent een mobiele site, tegenover 10 procent drie jaar geleden. Voor apps is het percentage gestegen van 4 naar 21 procent.

Het aandeel dat gebruikmaakt van cloud computing is de afgelopen drie jaar toegenomen van 44 procent in 2011 naar 70 procent dit jaar. Toch denkt twee derde de komende twaalf maanden niet meer te gaan investeren in cloud computing. De helft ziet het wel als 'belangrijk’ voor het bedrijf.

Het grootste voordeel van cloud computing vinden ondernemers dat het werknemers in staat stelt op afstand te werken. Ook het opslaan van data wordt als pluspunt gezien.

Bij het nemen van beslissingen over IT-investeringen vinden mkb’ers betrouwbaarheid en beveiliging van data het belangrijkst. Vier op de vijf ondernemers maken zich zorgen over privacy, hacken en virussen.