'Mensen moeten ontslaan is grootste nachtmerrie'

"Het is mijn grootste nachtmerrie om ooit mensen te moeten ontslaan."

Dat zegt William Pijnenburg, directeur van het Helmondse bedrijf AAE, wat staat voor Advanced Automated Equipment, donderdag tijdens de Week van de Ondernemer in Eindhoven.

“Ik heb nog nooit mensen hoeven ontslaan en ik hoop het ook nooit te hoeven doen”, aldus Pijnenburg.

AAE is actief in de hightech-industrie. Uitzonderlijk voor een Helmonds bedrijf, volgens de directeur, aangezien de kern van de hightech-activiteit in Eindhoven te vinden is.

Zonder bank

De onderneming boekt een omzet van tientallen miljoenen en “ook nog winst”. “En het liefst wil ik het allemaal zonder bank doen”, zegt Pijnenburg.

Volgens Pijnenburg wordt er te veel gelet op cijfers. “Het is belangrijk voor me om zwarte cijfers te draaien, maar voor mij is het ook winst als ik mijn mensen aan het werk kan houden in laagconjunctuur, of ze een opleiding kan laten doen.”

Concurrenten

Ondernemers kunnen zich onderscheiden door gefocust te zijn op hun eigen zaak en niet te veel te letten op hun concurrenten, vindt de directeur. “Als heel de wereld links gaat, ga ik het liefst naar rechts.”

Volgens Pijnenburg moeten ondernemers in de regio vooral beter leren verkopen en samenwerken om verder te komen.

Lees alles over de Week van de Ondernemer

Tips fiscale regelingen

Tips fiscale regelingen
Het is een uitdaging voor de ondernemers om zich door het oerwoud van subsidies en fiscale regelingen te worstelen. Drie tips over deze regelingen voor ondernemers.

Zorg dat je in netwerken zit

Zorg dat je in netwerken zit
Het wordt steeds belangrijker voor ondernemers om in netwerken te zitten met andere bedrijven voor samenwerking en ook om innovatie te stimuleren.

Do's en don'ts ondernemingsplan

Do's en don'ts ondernemingsplan
Wie als ondernemer financiering nodig heeft, heeft een goed ondernemingsplan nodig om aan de geldverstrekker voor te leggen

NUshop

Tip de redactie