'Kies een collega-ondernemer als coach'

Noord-Nederlandse ondernemers kunnen voortaan kiezen voor coaching door een collega-ondernemer.

VNO-NCW MKB Noord, ING en de  provincie Friesland hebben dit project gelanceerd tijdens de Week van de Ondernemer in Groningen. 

Via het project 'ondernemer coacht ondernemer' worden ondernemers die met een vraagstuk zitten gekoppeld aan meer ervaren collega's die als sparringpartner kunnen optreden.

"Veel ondernemers ervaren in de dagelijkse praktijk een zekere mate van ‘eenzaamheid", aldus de initiatiefnemers. 

Vraagbaak

Er kan advies gevraagd worden over alle denkbare onderwerpen, zoals marketing, financiën, innovatie,  leiderschap en bedrijfsprocessen.

"Dit is geschikt voor alle ondernemers", denkt MKB-Nederland-voorzitter Michael van Straalen. "Het is een goed initiatief, zelf had ik als ondernemer ook behoefte aan een klankbord."

De kosten die aan een coachingtraject zijn verbonden variëren. Geïnteresseerden kunnen terecht op de site Ondernemercoachtondernemer.nl.

Tips fiscale regelingen

Tips fiscale regelingen
Het is een uitdaging voor de ondernemers om zich door het oerwoud van subsidies en fiscale regelingen te worstelen. Drie tips over deze regelingen voor ondernemers.

Zorg dat je in netwerken zit

Zorg dat je in netwerken zit
Het wordt steeds belangrijker voor ondernemers om in netwerken te zitten met andere bedrijven voor samenwerking en ook om innovatie te stimuleren.

Do's en don'ts ondernemingsplan

Do's en don'ts ondernemingsplan
Wie als ondernemer financiering nodig heeft, heeft een goed ondernemingsplan nodig om aan de geldverstrekker voor te leggen

NUshop

Tip de redactie