Premier Mark Rutte en Bondscoach Louis van Gaal zijn twee opvallende namen die tijdens de 17e editie van de Week van de Ondernemer spreken.

Van 7 tot en met 10 april vindt in het Utrechtse Betarixtheater het grootste evenement voor ondernemers plaats.

Prominenten uit de politiek, sport en natuurlijk het bedrijfsleven zullen spreken over onder andere het overkoepelende thema 'groei'.  

Rutte is niet de enige afgevaardigde uit politiek Den Haag. Ook Jeroen Dijsselbloem (Financien), Henk Kamp (Economische Zaken), Lilianne Ploumen (Handel) en Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) brengen een bezoek aan het evenement.

Met ruim tienduizend bezoeken is de Week van de Ondernemer uitverkocht. De organisatie verwacht bij elkaar opgeteld de 200.000ste bezoeker te verwelkomen.   

Familiebedrijvendag

Op maandag is de aftrap met de Familiebedrijvendag. ING, een van de initiatiefnemers van het evenement, overhandigt die dag aan minister Ploumen het onderzoek 'Groeiambities van het familiebedrijf'.

De belangrijkste conclusies worden vervolgens besproken met John Fentener van Vlissingen, initiatiefnemer van de Familiebedrijven Award.

Op de daaropvolgende drie dagen volgt het reguliere programma van de Week van de Ondernemer. Hierin staan vier thema's centraal die volgens het evenement essentieel zijn om te kunnen groeien: innovatie, internationaal ondernemen, personeel en financieren.