Welke kinderstoel is het beste voor je kind? En welke kinderstoel heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Zodra je kind zijn eerste hapje eet, is het gezellig als hij ook aan de keukentafel kan zitten in zijn eigen stoel. Dan is een comfortabel kinderstoeltje ideaal. Natuurlijk moet het stoeltje ook veilig zijn. Je wil niet dat je kind met stoeltje en al omvalt.

De Consumentenbond test populaire kinderstoelen op veiligheid, gebruiksgemak en levensduur. De veiligheid van de stoelen wordt gecontroleerd volgens de Europese veiligheidsnorm NEN 14988. Er wordt gekeken naar onder andere stabiliteit, bescherming tegen vallen, onbedoeld inklappen en kleine onderdelen.

Een kinderstoel van Cybex is de Beste uit de Test. Eentje van Joie is de Beste Koop.

Beste uit de Test: Cybex Lemo Chair

De Cybex Lemo Chair is niet goedkoop, maar het is een goede kinderstoel waar je lang plezier van kunt hebben. Dit kinderstoeltje is namelijk een meegroeistoel. Dat betekent dat je hem vanaf de geboorte kunt gebruiken totdat je kind ouder is. Je kunt hem zelfs zo instellen dat volwassenen het stoeltje kunnen gebruiken.

De stoel scoort goed op veiligheid en het instellen van de bescherming tegen vallen is zeer goed. Je kunt je kind dus met een gerust hart in het kinderstoeltje zetten.

Je hebt geen gereedschap nodig om de stoel in hoogte te verstellen. Dat is fijn als je zelf niet zo handig bent.

Is je kind een grote knoeipot? Geen probleem. Deze kinderstoel maak je makkelijk schoon. Verder is de stoel comfortabel voor je kind. En je kunt er allerlei extra dingen bijkopen zoals een babyset, een tafelblad en een kussen.

Beste Koop: Joie Minzy Snacker

Een goede kinderstoel hoeft niet duur te zijn. De Joie Minzy Snacker kost minder dan een derde van de prijs van de Beste uit de Test. Hij is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden.

Qua veiligheid scoort hij even goed als de dure Cybes Lemo Chair. Ook het instellen van de bescherming tegen vallen is goed.

Je kunt het stoeltje inklappen. Dat is handig als je niet zo groot woont, of als je de stoel wilt opbergen. De stoel heeft kussentjes, dus die hoef je er niet apart bij te kopen.

Nadeel van deze kinderstoel is dat je de meegeleverde kussentjes wat lastiger kunt schoonmaken (kunnen niet in de wasmachine). Houd er ook rekening mee dat je kind maar tot een gewicht van 15 kg (ongeveer 36 maanden) in het stoeltje kan.

Verantwoording

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van NU.nl en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.