Het is zomer! Hoog tijd om die vrolijke en warme sferen ook in huis te halen. Pastel is de ideale oplossing als je het ons vraagt. Vtwonen tipt 5 ideeën.

In de mix

Van champagne roze tot hemelblauw: in de mix werken pasteltinten prachtig met elkaar. Ronde vormen en aaibare stoffen maken het plaatje lieflijker, terwijl grove materialen, hoekige vormen en strakke lijnen een krachtige effect geven. Is een poederig palet te zoet of romantisch voor jou?

Geef de zachte tinten dan meer pit door één felle of donkere accentkleur toe te voegen. Pastellen werken nu eenmaal nog mooier als ze wat tegengas krijgen. Daarnaast matcht pastel ook goed met goud. Zoals hier (hoofdfoto): het goud zorgt voor een stevig contrast in de romantische roze slaapkamer. Door de verschillende tinten roze terug te laten komen wordt de ruimte één geheel.

Een beetje Zweden

Een van de mooiste materialen om met pastel te combineren? Blank hout! Op de vloer bijvoorbeeld of geverfd, ingezeept of onbewerkt verwerkt in design stoelen, tafels en accessoires. Een dergelijk materiaal werkt neutraliserend en als verbindende factor met sprankelende pasteltinten als stralend geel en zacht koraal. Bovendien geeft de gouden combinatie een frisse Scandinavische sfeer.

“Wist je dat pastel ook heel goed samen kan gaan met leer? De combinatie van stoer én zacht is verrassend in ieder interieur.”

Ton sur ton

Kun jij geen genoeg krijgen van een bepaalde poederkleur? Dan is een ton sur tonpalet vast helemaal jouw ding. Ton sur ton betekent dat je één basiskleur in verschillende tinten met elkaar combineert. Denk bijvoorbeeld aan roze: met tinten die uit zachtroze voortvloeien maak je het lieflijk, met tonen van de terra kleurkaart juist stoerder.

Leer

Wist je dat pastel ook heel goed samen kan gaan met leer? De combinatie van stoer én zacht is verrassend in ieder interieur. Denk bijvoorbeeld aan een cognac leren met accessoires in een palet van pastelkleuren, dat maakt van je woonkamer een gezellig en warm geheel.

Houtwerk

Als je één soort pastelkleurige verf voor zowel de muur als het houtwerk kiest, dan ogen ze hetzelfde. Dat zorgt voor rust. Wil je net wat meer contrast? Gebruik dan lak voor het houtwerk. Zo kun je voor verschillende glansgradaties gaan.

Wil je dat zoete zomerse gevoel dat we zo goed kennen van onze reizen langs de Middellandse Zee graag ook in de tuin ervaren? Met deze styling- en kleurideeën vier je elke dag vakantie in je eigen zomerse tuin.