De televisie is voor velen niet weg te denken uit de woon- of slaapkamer. Meestal zetten we die op een gemakkelijke plek, zodat we comfortabel naar onze favoriete programma's en series kunnen kijken. Maar dat zwarte vlak ziet er niet altijd even mooi uit. Met deze tips van vtwonen integreer je de tv op een stijlvolle manier in je interieur.

Televisie sfeervol op of boven het dressoir

De gangbaarste plek voor de tv is op of boven een dressoir. Dit kan prima, maar er zijn genoeg manieren om het geheel iets meer sfeer te geven. Een donkere tint op de muur zorgt er bijvoorbeeld voor dat de tv minder opvalt, terwijl foto's en planten je dressoir een huiselijke uitstraling geven.

Een ander idee: zet de tv in een open kast en richt deze verder in met boeken en verschillende accessoires zoals vazen, kaarsen en meegebrachte souvenirs.

Verstop de tv in de kast

Wil je dat zwarte scherm écht niet zien? Zet de tv dan in een kast. Elke kast die groot genoeg is, is geschikt om een televisie in te verstoppen. Vervang de huidige kastdeuren voor schuifdeuren om ruimte te besparen. Wil je graag een nieuwe kast voor de televisie aanschaffen? Er zijn genoeg tv-meubels te koop, maar een vintage dressoir of zelfgemaakte kast is vaak leuker én uniek.

(Foto: vtwonen, fotografie: Barbara Kieboom, styling: Frans Uyterlinde)

Omring de kijkbuis met kunst

Dé tip voor iedere kunstliefhebber: hang je flatscreen tussen je favoriete schilderijen aan de muur. Er zijn allerlei manieren om een eigen kunstmuur te creëren en je tv een stuk minder te laten opvallen. Zo kun je het apparaat tussen schilderijen en posters hangen.

Zet een tv-lift in

Een tv-lift is een stijlvolle optie voor het verstoppen van je televisie. Bouw de tv-lift in een lage (bestaande) kast. Met een druk op de knop komt het scherm tevoorschijn of verdwijnt hij weer achter het meubel.

Hou er wel rekening mee dat je kast hoog genoeg is, want de lift neemt ook ruimte in beslag.

Bouw je tv in de muur

Tot slot kun je de televisie ook inbouwen in je muur. Dit ziet er niet alleen strak en stijlvol uit, de televisie neemt zo ook nog eens weinig ruimte in beslag. Daarnaast kun je meteen alle snoeren en kabels wegwerken in de muur.

Plaats de tv in de schouw boven de haard of bouw het scherm in een tussenwand. Als inbouwen niet mogelijk is, kun je ook een voorzetwand plaatsen waar je de tv inbouwt.