Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Én een goed begin van het nieuwe jaar. Met deze vijf tips van vtwonen creëer je extra opbergruimte in huis.

1. Een sidetable is mooi en praktisch

Een sidetable is een smalle tafel die je tegen de muur of een meubelstuk aanzet. Zo'n stijlvol tafeltje kan in elke ruimte goed tot z'n recht komen en is zowel mooi als praktisch. Een sidetable met lades dient in de hal als vaste plek voor post, handschoenen of sleutels. Een smalle tafel met plankjes in de keuken is ideaal voor het opbergen van kruidenpotjes, servies of zelfs etenswaren.

2. Opbergbank is multifunctioneel

Ook een opbergbank is multifunctioneel: je hebt een fijne zitplek én voldoende opbergruimte. Kies bijvoorbeeld een opbergbank met uitschuifbare lades, handige bakken of een bank in de vorm van een kist. In de kinderkamer is het een prima plek voor speelgoed, in de buurt van eettafel schuif je hem makkelijk aan voor extra zitruimte. Ook extra leuk met een schapenvacht eroverheen.

3. Boeken, servies of pannen op planken

Door in de hoogte te werken en de muren optimaal te benutten zorg je in een handomdraai voor meer opbergruimte. Hang een paar mooie planken aan de muur en verzamel hier boeken, servies of pannen. Heb je veel kleine rondslingerende spullen? Zet dan manden op de planken en vul deze met dingen die je liever uit het zicht hebt. In een creatieve bui? Maak dan je eigen wandopbergers van dozen en vorm een zelfgemaakte vakkenkast.

Een plank is een goede opbergplek voor rondslingerende boeken, maar ook voor een leuk plantje en andere decoraties. (Foto: 123RF)

4. Orden je bureau met een desk organizer

Of je nu de hele dag thuis werkt of 's avonds nog even achter de computer zit: van een opgeruimd bureau word je een stuk productiever. Een desk organizer is een praktische - en vaak ook stijlvolle - oplossing voor het netjes houden van een bureau. Desk organizers zijn er in allerlei soorten en maten. Ga voor een organizer met lades, gebruik een pennenbankje of maak je eigen opbergbak.

5. Sla spullen op in een opbergpoef

Een opbergpoef staat niet alleen overal gezellig, het is ook ideaal om speelgoed en andere spullen die je liever uit het zicht hebt in op te bergen. Zo zorg je voor extra opbergruimte en heb je meteen een fijne voetenbank of plek om even neer te ploffen. Is een poef te klein voor de spullen die je wil opbergen? Ga dan voor de grotere hocker met opbergruimte.