Vakantieparkconcern Roompot stelt meer huisjes beschikbaar voor arbeidsmigranten uit vooral Polen en Roemenië. Op een aantal parken van het concern worden nu twintig bungalows beschikbaar gesteld en op twee Roompot-parken komen meer dan twintig woningen vrij.

Tot nu toe was er slechts op één Roompot-park plek voor tijdelijke bewoning van arbeidsmigranten, maar de vraag naar zakelijke verhuur was zo hoog dat Roompot niet kon weigeren, zegt topman Jurgen van Cutsem van Roompot tegen Het Financieele Dagblad (FD).

Van Cutsem: ''We worden bijna dagelijks benaderd door werkgevers. We zijn vooral actief in de vrijetijdsbranche, maar er is ontzettend veel vraag vanuit de businessmarkt.''

Dankzij de aantrekkende economie worden er steeds meer arbeidsmigranten ingezet door bedrijven, maar het huisvesten van deze krachten wordt steeds ingewikkelder door de stijgende huizenprijzen en strenge regels bij gemeenten.

Zo bieden de vakantieparken uitkomst. Volgens expertisecentrum Flexwonen leidt verhuur van vakantiehuisjes aan arbeidsmigranten nauwelijks tot klachten van bezoekers. Bij vakantieparkconcern Landal Greenparks staan de beschikbare huisjes voor migranten bijvoorbeeld niet naast de zwembaden en Center Parcs biedt hun huisjes slechts drie maanden achtereenvolgens aan.