Rabobank lanceert woensdag zijn nieuwe hypotheekbank Vista Hypotheken. Vista gaat zich vooral richten op starters op de woningmarkt, meldt het bedrijf. 

De hypotheken zijn vooral bedoeld voor consumenten die een lange looptijd willen. Huizenkopers die hun eerste woning in grote steden aanschaffen, gaan volgens Rabobank vaak voor een lange rentevast periode. Vista biedt zowel annuïtaire als lineaire hypotheken.

In maart werd al duidelijk dat Rabobank werkte aan de oprichting van een nieuw hypotheeklabel. Voor de financiering werkt de bank samen met Robeco, dat via het Robeco Dutch Mortgages Fund institutionele beleggers laat investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om pensioenfondsen.

Door te kiezen voor geld van derden speelt Rabobank in op de steeds strengere kapitaaleisen voor banken Hierdoor kunnen de hypotheken worden aangeboden tegen "gunstige tarieven".

De hypotheken zijn alleen af te sluiten via onafhankelijke tussenpersonen. Volgens Rabobank-directeur Wonen Michiel Kwaaitaal vergroot de bank het aanbod met het nieuwe label en wordt er geïnvesteerd "in het intermediaire kanaal".