Institutionele beleggers stoten voor honderden miljoenen euro's aan huurwoningen af. De Duitse belegger Patrizia neemt het voortouw door voor 200 miljoen euro aan woningen uit de oude Vestia-portefeuille in de verkoop te doen.

Het vormt de aftrap van een reeks grote transacties die de komende weken ongeveer 700 tot 800 miljoen euro moet opbrengen, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van een rondgang langs verschillende bronnen in de vastgoedmarkt.

Volgens de krant willen met name Nederlandse institutionele beleggers verkopen. Beleggers als Amvest, Vesteda, Syntrus Achmea, Bouwinvest en Pensioenfonds Wonen doen woningen in de verkoop, melden de bronnen. De omvang van die woningportefeuilles zou variëren van 50 miljoen tot 250 miljoen euro.

Hoge prijzen zouden een belangrijke reden voor beleggers zijn om hun vastgoed te verkopen. Door de lage rentestand beschikken veel beleggers over kapitaal waarvoor ze op zoek zijn naar rendement. Huurwoningen staan bekend als een stabiele belegging.