'Huizenprijzen stijgen het sterkst in Ierland, Duitsland en Nederland'

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verwacht dat de huizenprijzen in Europa in 2017 het sterkst stijgen in Ierland (7 procent), Duitsland (6 procent) en Nederland (5 procent).

In een woensdag verschenen rapport over de Europese huizenmarkt komt Nederland daarmee op de derde plek van landen waar de prijzen voor koophuizen het hardst stijgen. 

Het bureau ziet de prijzen in de meeste Europese landen stijgen dit jaar, mede dankzij de gunstige hypotheekrentestanden en aanhoudend economisch herstel in veel landen.

De stijging van de prijzen zal wel minder sterk zijn dan in 2016, denkt S&P. In 2018 zouden de Nederlandse huizenprijzen gemiddeld nog met 3 procent stijgen.

De huizenmarkt van Italië presteert naar verwachting het slechtst. Daar verwacht S&P geen groei voor 2017 door de politieke en economische onzekerheden in het land.

CBS

In januari meldde het CBS nog dat de huizenprijzen in december het sterkst zijn toegenomen sinds mei 2002. Koopwoningen waren in december 6,7 procent duurder dan in dezelfde maand in 2015.

In heel 2016 zijn de prijzen door de bank genomen zo'n 5 procent omhoog gegaan. De huizenprijzen laten al een paar jaar weer een stijgende lijn zien. Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 zijn huizen bijna 14 procent duurder geworden.

Lees meer over:
Tip de redactie