Ruim 25.000 koopwoningen op Funda zijn tijdens de aankomende NVM Open Huizen Dag zonder afspraak te bezichtigen.

Op 1 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur zijn de deuren van deze huizen geopend voor potentiële kopers. Nieuw dit jaar is een speciale app waar bezoekers in kunnen bijhouden welke huizen ze interessant vinden.

"We merken duidelijk dat de woningmarkt aantrekt", stelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. "Dat betekent dat het aanbod te koop staande huizen iets terugloopt, maar er is nog steeds volop keus."

Initiatiefnemer NVM raadt bezoekers aan van tevoren een wensenlijst op te stellen van bijvoorbeeld het minimaal aantal kamers en de afstand tot voorzieningen. Ook is het verstandig als zij al weten hoeveel ze ongeveer kunnen lenen. Voor de dag zelf raadt de organisatie een van tevoren bedachte route aan.

De dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Het aantal te bezichtigen huizen is dit keer iets kleiner dan bij de vorige editie in het voorjaar.

Toen konden huizenzoekers nog 37.000 woningen vrijblijvend komen bekijken. Dit aantal was weer lager dan de keer daarvoor, omdat woningen sneller worden verkocht. Bij de vorige editie hebben zo'n 135.000 mensen deelnemende koopwoningen bezocht.