Een werkgeversverklaring is straks mogelijk niet altijd meer nodig bij het aanvragen van een hypotheek.

Verschillende hypotheekverstrekkers starten een proef met een digitaal aanvraagproces, waarbij gegevens van de overheid worden gebruikt. 

De benodigde gegevens voor de hypotheekaanvraag kunnen volgens consultancybureau IG&H, dat de proef begeleidt, worden opgevraagd bij uitkeringsinstantie UWV. 

Via de website mijnuwv.nl kan een document worden opgevraagd dat de werkgeversverklaring overbodig maakt. In het document staat informatie over het loon en werkgevers. Dit is overigens iets anders dan de intentieverklaring, waarin een werkgever laat weten van plan te zijn de werknemer in dienst te nemen.

Consumenten hebben zelf de keuze of ze van de nieuwe mogelijkheid gebruik willen maken. Op termijn moet ook het loonstrookje worden vervangen door een online opvraagbaar document.

Makkelijker

Rabobank, Florius, De Hypotheker, bijBouwe, Vereniging Eigen Huis, Hypotheken Data Netwerk en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen doen mee aan de pilot. Met de proef willen de initiatiefnemers de aanvraag van een hypotheek makkelijker, sneller en goedkoper maken.

Tijdens de pilot is de nieuwe manier van aanvragen bij de deelnemende aanbieders alleen beschikbaar voor een deel van de klanten. Zo moeten ze bijvoorbeeld in loondienst zijn. Na een aantal maanden worden de resultaten van de pilot geëvalueerd.

De partijen willen het voor consumenten binnen drie jaar mogelijk maken om een hypotheek aan te vragen zonder fysieke documenten. De aanvrager van de hypotheek hoeft dan alleen nog toestemming te geven voor het gebruik van de gegevens.

Irritatie

"Het huidige hypotheekproces is nog volledig gebaseerd op fysieke documenten, waardoor het langdurig en prijzig is, veel inspanning vraagt van de consument en irritatie en onzekerheid kan opleveren", aldus IG&H.

Uit gegevens van De Hypotheker en Florius zou blijken dat de fysieke werkgeversverklaring bij een aanvraag gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Dat komt bijvoorbeeld doordat informatie ontbreekt of de verklaringen met een verkeerde kleur pen zijn ingevuld.

"Het kopen van een huis moet een feestje zijn maar het afsluiten van een hypotheek is dat bepaald niet. Met het laten vervallen van de werkgeversverklaring wordt één van de grootste pijnpunten weggenomen", stelt Hugo van Vledder, partner bij IG&H.

"De digitalisering van de hypotheekketen is een enorme stap vooruit. Naast gemak krijgt de consument sneller zekerheid en neemt de consument de regie over het proces", stelt Vereniging Eigen Huis.