Huizenverkoper Amsterdam verhoogt prijs per vierkante meter met kwart

Woningverkopers vragen flink hogere prijzen voor bestaande koopwoningen in Amsterdam. Vorige maand lag de vraagprijs per vierkante meter 26 procent hoger dan een jaar eerder.

In mei werd voor een Amsterdams koophuis gemiddeld 4.190 euro per vierkante meter gevraagd. Dat is 100 euro meer dan in april 2016. En een jaar eerder ging het nog om 3.320 euro.

De Amsterdamse vraagprijs per vierkante meter steeg veel harder dan het landelijk gemiddelde. Landelijk gezien nam de gemiddelde vraagprijs met maar 1,4 procent toe. Vorig jaar werd in mei nog 2.140 euro per vierkante meter gevraagd. Vorige maand was dit 2.170 euro.

Van de grote gemeenten staat Utrecht op de tweede plek met een gemiddelde vraagprijs van 2.960 euro. Dat is bijna 6,1 procent duurder dan een jaar eerder.

In Den Haag steeg de vraagprijs in een jaar tijd met 3,6 procent. Vorige maand kwam die uit op 2.280 euro per vierkante meter.

In Rotterdam bleef de gemiddelde vraagprijs steken op 1.970 euro. Daarmee zijn Rotterdamse koopwoningen per vierkante meter goedkoper dan huizen in de rest van de Randstad. Rotterdam is de enige van de vier grote steden met een gemiddelde vraagprijs van onder het landelijk gemiddelde.

Lees meer over:
Tip de redactie