Wassenaar heeft duurste straat van Nederland

De duurste straat van Nederland ligt in Wassenaar. Voor een optrekje aan de Konijnenlaan moet gemiddeld 2,35 miljoen euro worden afgetikt.

Dat is omgerekend circa 5.775 euro per vierkante meter, blijkt dinsdag uit cijfers van woningmarktonderzoeker Calcasa.

De straten waar relatief de meeste miljoenenwoningen staan, bevinden zich in Wassenaar. Zo zijn bijna alle woningen in de Bloemcamplaan minstens 1 miljoen euro waard.

Toch is de prijs per vierkante meter daar lager dan die van huizen aan de Konijnenlaan.

Groei

Nederland telde vorig jaar 39.300 woningen met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro. Daarmee steeg het aantal miljoenenwoningen met 21 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De meeste huizen in het miljoenensegment bevinden zich in de regio Amsterdam. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal woningen met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro fors gestegen. 

Groot-Amsterdam telt momenteel meer dan zesduizend woningen in dit segment. Dat is een toename van 31 procent ten opzichte van 2014. 

Ook in de regio Zuidoost-Noord-Brabant steeg het aantal miljoenenwoningen flink. Daar groeide het aantal met 20 procent.

Prijsstijging

Miljoenenwoningen zijn met een prijsstijging van 6,1 procent meer in waarde gestegen dan gemiddelde koopwoningen. Die zijn volgens Calcasa in het afgelopen jaar 3,9 procent duurder geworden. 

Een miljoenenwoning kost nu gemiddeld 1,3 miljoen euro. Per vierkante meter moet gemiddeld 4.200 euro worden neergeteld.

In de agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van miljoenenwoningen het hoogst (1,41 miljoen euro). In deze regio steeg de waarde van woningen in dit segement het hardst (10,1 procent).

Agglomeratie 's-Gravenhage en Gooi en Vechtstreek volgen met een gemiddelde woningwaarde van 1,41 miljoen euro en 1,39 miljoen euro. In deze gebieden stegen de prijzen met respectievelijk 5,5 procent en 7,9 procent.

In Groot-Amsterdam zijn de prijzen van miljoenenwoningen met 8,9 procent ook hard gestegen. De prijs ligt daar nu op ruim 1,3 miljoen euro.

 

Tip de redactie