Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
huis huizen woning huren hypotheek woningmarkt

SP wil einde inkomensafhankelijke huurverhoging

De inkomensafhankelijke huurverhoging moet voor het komende jaar niet doorgaan. Dat vindt Sadet Karabulut van de SP. 
Door ANP

Veel mensen houden na het betalen van de huur nu al te weinig over voor een warme maaltijd, betoogde het Kamerlid woensdag tijdens de behandeling van de woonbegroting door de Tweede Kamer.

Ze pleitte verder opnieuw voor een verplichting voor corporaties om te investeren in hun huizenbezit. Dat zouden ze dan moeten doen in ruil voor de afschaffing van de verhuurdersheffing die ze moeten betalen.

Karabulut stelde verder dat het plan voor meer huurhuizen in de sociale en vrije sector, waarmee PvdA en VVD komen, eigenlijk van de SP is afgekeken.

Renteboete

De PVV wil dat de renteboete bij het oversluiten van hypotheken wordt afgeschaft. Dat gaat de partij te berde brengen tijdens de behandeling van de woonbegroting woensdag in de Tweede Kamer.

''Zo verdwijnt de grote drempel om van hypotheek te veranderen en om eindelijk te profiteren van de lage hypotheekrentes. Aangezien banken door de hoge rentebetalingen van huiseigenaren al jarenlang enorm gespekt zijn, kan het berekenen van hoge boetes voortaan achterwege blijven'', aldus Kamerlid Sietse Fritsma.

Aanbevolen artikelen