Ook in mei zijn er meer woningen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Met 15.000 woningverkopen lag het aantal verkopen 50 procent hoger in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt maandag uit cijfers van Makelaarsland.

Er zijn in mei 2000 minder woningen verkocht dan in april, wat altijd een populaire maand is. Het aantal bezichtigingen groeide wel met 20 procent naar 180.000.

Volgens Jeroen Stoop van Makelaarsland gaat de huizenmarkt zich steeds beter ontwikkelen. "De rente is bijzonder laag en de prijzen zijn in grote delen van het land flink gedaald en nu gestabiliseerd."

"Het komt steeds vaker voor dat populaire huizen weer binnen enkele weken verkocht zijn, waardoor woningzoekers met een afwachtende houding naast het net vissen."

Verkopers

Stoop waarschuwt wel dat verkopers er verstandig aan doen niet met een te optimistische vraagprijs de markt op te gaan. "Het aanbod is op dit moment nog steeds groter dan de vraag."

Uit onderzoek van de makelaarsorganisatie, onder 4500 Nederlanders die een bezichtiging hebben aangevraagd, blijkt dat 81 procent zo spoedig mogelijk een huis wil kopen. Ruim de helft verwacht een stabilisatie van de huizenprijzen en een derde denkt dat de prijzen in 2014 gaan stijgen.

Woningzoekers verkiezen een koopwoning boven een huurwoning. Vier op de tien noemen als reden dat een koopwoning een goede investering is. Ruim twee op de tien kiezen voor een koopwoning wegens lagere maandlasten.

Vijf dingen die u moet weten over het kopen van een huis