De tweejaarlijkse NVM Open Huizen Dag vindt aanstaande zaterdag weer plaats. Diverse aanbieders van hypotheken en hypotheekadvies openen die dag ook hun deuren voor potentiële huizenkopers die vragen hebben.

Inmiddels hebben bijna 48.000 woningeigenaren zich aangemeld voor de Open Huizen Dag. Op die dag kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 en 15.00 uur een kijkje nemen zonder dat zij een afspraak hoeven te maken.

ING en Rabobank openen zaterdag hun kantoren voor mensen die hypotheekadvies nodig hebben. De meeste vestigingen van De Hypotheker zijn ook geopend, daarnaast beantwoordt de adviesketen voor deze gelegenheid vragen via Whatsapp.

Aan de laatste Open Huizen Dag in oktober vorig jaar deden 47.374 woningen mee. De lente-editie trekt volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) traditioneel meer verkopers en potentiële kopers dan de herfsteditie.

Uit eerder onderzoek van NVM blijkt dat deelname aan de Open Huizen Dag de kans op verkoop vergroot. Die kans wordt nog groter als de prijs van het huis in aanloop naar deze dag verlaagd is.