Opnieuw merkt Makelaarsland dat consumenten meer huizen hebben gekocht dan eerder werd verwacht. November zou normaal gesproken een rustige maand zijn, maar de makelaar zegt nu een "ander beeld" te zien.

Al vier maanden op een rij zijn er meer woningen verkocht en bezichtigd dan eerder is voorspeld. "November sluit hiermee aan op de voorgaande drie maanden, waarin de stijgende lijn op de huizenmarkt al duidelijk werd ingezet", laat de makelaar weten.  

In november zijn er volgens Makelaarsland 14.000 huizen verkocht. Dat zijn er 21 procent meer dan een jaar eerder. Ten opzichte van de voorgaande maand gaat het om een stijging van 10 procent.

Ook wilden meer mensen een huis bezichtigen. Er zijn zo'n 150.000 afspraken aangevraagd. De vraag lag daarmee 21 procent hoger dan een jaar eerder.

Zelfverzekerder

De makelaar zegt dat berichten over meer consumentenvertrouwen en een aantrekkende huizenmarkt consumenten zelfverzekerder maken. 

"De nieuwste cijfers maken meer dan duidelijk dat deze positieve ontwikkelingen een einde maken aan de afwachtende houding van huizenzoekers. Steeds meer huizenzoekers starten een actieve zoektocht en gaan over tot aanschaf van een koopwoning."

Makelaarsland is de grootste NVM-makelaar. De makelaar heeft vestigingen in heel Nederland.