Ook boetevrije aflossing voor klanten ASR

Ook klanten van verzekeraar ASR en de spaarbank Argenta krijgen de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen op hun hypotheek.

Afhankelijk van de soort ASR-hypotheek kunnen huizenbezitters tot een ton of tot de WOZ-waarde boetevrij aflossen. Ook klanten van Argenta kunnen extra aflossen tot de WOZ-waarde van hun huis.

Nieuwssite Wegwijs.nl heeft de nieuwe voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers op een rijtje gezet.

Eerder al versoepelenden ING, ABN Amro en Nationale-Nederlanden het beleid rondom boetevrij aflossen.

Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat consumenten eenmalig belastingvrij een schenking mogen krijgen van maximaal een ton.

Dat bedrag kunnen ze gebruiken voor het kopen van een huis, een verbouwing of het aflossen van de hypotheekschuld. De maatregel geldt tot 1 januari 2015.

Boeterente

Banken kunnen een boeterente opleggen als huizenbezitters hun hypotheek eerder aflossen dan verwacht.

Hypotheekverstrekkers lopen bij vervroegde aflossingen geld mis, omdat ze minder rente ontvangen naarmate hun klanten hypotheekschulden afbouwen.

Spaargeld inzetten

Klanten van sommige banken mogen niet alleen een schenking, maar bijvoorbeeld ook spaargeld inzetten voor het boetevrij aflossen.

Dat geldt onder anderen voor huiseigenaren met een hypotheek van ABN Amro, Florius, Nationale-Nederlanden en WestlandUtrecht.

Tip de redactie