SNS Bank heeft de hypotheekrente met 0,15 procentpunt verlaagd. De renteverlaging geldt voor alle hypotheken met een rentevaste periode waarop wordt afgelost of gegarandeerd kapitaal wordt opgebouwd.

De renteverlaging geldt niet voor aflossingsvrije hypotheken of hypotheken waar wordt afgelost met beleggingen. Ook de variabele rente wordt niet verlaagd.

SNS Bank zegt hiermee klanten te willen stimuleren om te kiezen voor een hypotheek waarmee je aflost.

SNS Reaal maakte onlangs bekend de prijzen van zijn hypotheken te gaan verlagen. De bank wil zijn marktaandeel vergroten van 1,2 procent naar minimaal 5 procent.

BLG Wonen, ook onderdeel van SNS Reaal, heeft tevens deze week de hypotheekrente verlaagd. Rabobank koos voor een verhoging van de rente.

Hypotheekrente

De gemiddelde hypotheekrentes bleven afgelopen week nagenoeg gelijk, zo blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De rente voor vijf jaar vast bleef stabiel op 3,43 procent. De rente voor tien jaar vast daalt naar 4,16 procent.

De gemiddelde hypotheekrente voor twintig jaar vast blijft gelijk op 5,01 procent, terwijl de variabele rente stijgt naar 2,85 procent.