Zweden is volgens een internationaal onderzoek het beste land om te wonen voor vrouwen. Het land wordt gevolgd door Denemarken en Noorwegen.

In samenwerking met U.S. News & World Report en Y&R's BAV Consulting maakt de Wharton School of the University of Pennsylvania jaarlijks een overzicht van de landen met de beste leefbaarheid.

Nederland staat op de vierde plaats en Canada maakt de top vijf compleet. De Verenigde Staten staan op de zestiende positie. De drie landen die het laagst eindigen in de lijst zijn Iran, Tunesië en Bolivia.

De samenstelling van de lijst is gebaseerd op vragenlijsten die worden ingevuld door inwoners van de verschillende landen. De respondenten beantwoordden vragen over onder meer mensenrechten, gendergelijkheid, inkomensgelijkheid, en veiligheid in hun land.

Beste land

Op basis van de antwoorden werden meerdere lijsten gemaakt. Zoals het beste land om kinderen op te voeden, maar ook het beste land in het algemeen.

In deze laatste lijst staat Zwitserland bovenaan, met Nederland op de elfde plaats. Het beste land om kinderen op te voeden is eveneens Zweden. Nederland eindigt hier als zevende.

Het is de tweede keer dat de lijst wordt gemaakt. In de analyse werden tachtig landen meegenomen, tegen zestig landen vorig jaar. In totaal deden ruim 21.000 mensen mee aan het onderzoek.