Weekblad Donald Duck lanceert dinsdag op de vt wonen&design beurs hun wooncollectie, die ontworpen is door de Nederlandse makers van Donald Duck Weekblad. Onder andere de striptekenaars van Donald Duck werkten mee aan de designs voor de producten.

In de collectie zijn verschillende woonproducten opgenomen zoals meubels, behang, muurstickers en textiel. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met een aantal Nederlandse fabrikanten, waaronder Graham & Brown en De Eekhoorn.

"We krijgen op de redactie per dag zo’n honderd mails, brieven, tekeningen en foto’s van lezers. Opvallend is dat veel lezers laten zien hoe Donald Duck een rol speelt in hun kamer: stapels tijdschriften, de posters uit Donald Duck aan de muur, een Donald Duck dekbed, de scheurkalender, een boekenkast vol Donald Duck pockets… Daar hebben we op ingespeeld. Lekker wegdromen in de fantasiewereld van Duckstad. Letterlijk", legt hoofdredacteur Joan Lommen uit. 

Bij de ontwikkeling van de wooncollectie is bewust gekeken naar het hele gezin. Suzan Schouten, hoofd domein Kinderen & Tieners, zegt hierover: "Een groot deel van de Donald Duck lezers bestaat uit meelezende ouders. We hebben gekozen voor een breed assortiment woonproducten, waarmee je niet alleen een kinderkamer vrolijker kan maken, maar ook een werkkamer of zelfs het toilet. De wooncollectie is niet alleen leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen."