'Melbourne opnieuw de meest leefbare stad ter wereld'

Het Australische Melbourne is volgens het Britse weekblad The Economist de beste stad om in te wonen. De stad kreeg die titel voor de zesde keer op rij.

"We nemen deze titel niet voor lief. We proberen continu de kwaliteit van leven in onze stad te verbeteren", aldus burgemeester Robert Doyle tegen de Australische krant The Age.

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen komt vlak achter Melbourne, gevolgd door de Canadese steden Vancouver, Toronto en Calgary.

De top tien bestaat verder uit Adelaide en Perth (beide in Australië), Auckland (Nieuw-Zeeland), de Finse hoofdstad Helsinki en de Duitse havenstad Hamburg.

The Economist legde 140 steden langs de meetlat. Gekeken werd naar stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en de infrastructuur.

Damascus

De door oorlog verscheurde Syrische hoofdstad Damascus het minst leefbaar ter wereld. Ook de Libische hoofdstad Tripoli, Lagos (Nigeria) en Dhaka (Bangladesh) scoren slecht, veelal vooral door gebrek aan stabiliteit.

The Economist heeft alleen de top tien van meest en minst leefbare steden gepubliceerd. Daarin komen geen Nederlandse steden voor.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie