Het Australische Melbourne is volgens het Britse weekblad The Economist de beste stad om in te wonen. De stad kreeg die titel voor de zesde keer op rij.

"We nemen deze titel niet voor lief. We proberen continu de kwaliteit van leven in onze stad te verbeteren", aldus burgemeester Robert Doyle tegen de Australische krant The Age.

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen komt vlak achter Melbourne, gevolgd door de Canadese steden Vancouver, Toronto en Calgary.

De top tien bestaat verder uit Adelaide en Perth (beide in Australië), Auckland (Nieuw-Zeeland), de Finse hoofdstad Helsinki en de Duitse havenstad Hamburg.

The Economist legde 140 steden langs de meetlat. Gekeken werd naar stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en de infrastructuur.

Damascus

De door oorlog verscheurde Syrische hoofdstad Damascus het minst leefbaar ter wereld. Ook de Libische hoofdstad Tripoli, Lagos (Nigeria) en Dhaka (Bangladesh) scoren slecht, veelal vooral door gebrek aan stabiliteit.

The Economist heeft alleen de top tien van meest en minst leefbare steden gepubliceerd. Daarin komen geen Nederlandse steden voor.