IKEA Amerika roept ladekasten terug vanwege omvalgevaar

De IKEA in de Verenigde Staten en Canada roept zo'n 27 miljoen Malm-ladekasten terug, omdat het gevaar bestaat dat ze kunnen omvallen. Drie kinderen zijn daardoor onlangs overleden.

In Nederland blijft de kast wel te koop, meldt NOS dinsdag.

Volgens een woordvoerder hoeven Nederlandse gezinnen niet te vrezen voor een ongeluk. Wel wordt aangeraden om de kast goed vast te maken aan de muur, zoals in gebruiksaanwijzingen ook altijd vermeld staat.

De directeur van IKEA Amerika adviseert bezitters van de ladekast om het weg te halen uit kamers waar hun kinderen kunnen komen. Daarnaast krijgen consumenten een gratis reparatieset aangeboden om de Malm-kasten aan de muur vast te maken.

Terugroepacties

Het is de tweede keer in korte tijd dat de meubelgigant een terugroepactie uitvoert. Deze week werden in Nederland repen pure chocolade teruggeroepen, omdat ze sporen van melk en hazelnoot bevatten. De voedingsstoffen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die hiervoor allergisch zijn.

Ook werd eerder deze maand gewaarschuwd voor onveilige traphekjes. IKEA kreeg de afgelopen tijd meldingen binnen over kinderen die van de trap zijn gevallen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie