Amsterdam kent steeds meer hotels voor een langer verblijf. Maandag opent in de stad de eerste vestiging van de formule Element.

In de afgelopen drie jaar werden in de hoofdstad tien 'longstayhotels' geopend met bij elkaar ruim tweeduizend kamers, schrijft Het Parool. Deze onderkomens zijn doorgaans niet bedoeld voor reguliere toeristen. Ze richten zich op zakelijke bezoekers van Amsterdam en andere groepen die korte tijd in de stad willen wonen, zoals (internationale) studenten.

Verschillende hotels voor langer verblijf werden de afgelopen maanden geopend, zoals Hotel Jansen. Voor de komende tijd staan nog enkele openingen gepland, aldus Het Parool.

Maandag opende het eerste ketenhotel voor langer verblijf in Amsterdam. Hotel Element in de wijk Buitenveldert telt 160 kamers, die beschikken over een keuken, zithoek en werktafel. Het personeel van het hotel kan eventueel boodschappen voor een gast doen.

De gemeente promoot de komst van langverblijfhotels, vooral om de aantrekkelijkheid van Amsterdam voor internationale bedrijven te verhogen.