'Nederlander besteedt gemiddeld 1.533 euro per jaar aan interieur'

Driekwart van de Nederlanders heeft de afgelopen twaalf maanden geld uitgegeven aan hun inrichting. Per jaar wordt maar liefst 1.533 euro besteed aan meubels en woonaccessoires.

Dit blijkt uit onderzoek van Actiepagina.nl, waarvoor ruim duizend Nederlanders zijn ondervraagd.

Niet verrassend is dat de ondervraagden het meeste geld uitgeven aan de ruimte waar ze het vaakst te vinden zijn. Meer dan de helft (61 procent) van de Nederlanders investeert daarom het meest in de woonkamer en jongeren onder de 30 jaar spenderen beduidend meer (38 procent) aan de slaapkamer dan senioren (11 procent). Aan het kleinste kamertje van het huis, het toilet, wordt amper geld besteed (4 procent).

Prijs

In tegenstelling tot kleding of andere consumentenproducten, geven Nederlanders bij de aanschaf van interieurartikelen niet veel om een merk. De prijs is daarentegen voor maar liefst zeven op de tien Nederlanders wel erg belangrijk. Bij de aanschaf van een zitmeubel speelt namelijk de prijs, op comfort na, een belangrijkere rol dan de kwaliteit of het merk.

Voor het inrichten van de ruimtes in het huis doen Nederlanders de meeste inspiratie op door zelf te experimenteren. Andere populaire manieren om inspiratie op te doen zijn woonwinkels bezoeken, woonprogramma’s op televisie kijken en interieurs van bekenden bekijken. Online wordt met name door vrouwen veel inspiratie gehaald uit social media zoals Pinterest en Instagram (22 procent), in tegenstelling tot mannen (10 procent).

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie