De website Luxury Retreats, waar rijken hun luxe stulpje verhuren, heeft 11 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro) opgehaald. De startup wil met dat geld het aanbod uitbreiden.

Dat meldt TechCrunch. De Amerikaanse website Luxury Retreats wordt gezien als de 'Airbnb voor villa’s'. Het concept is vergelijkbaar met de populaire verhuursite: mensen bieden hun woning tijdelijk aan voor toeristen.

Het verschil met Airbnb is dat het aanbod bij Luxury Retreats niet bestaat uit zolderkamers en bungalows, maar uit villa's met zwembaden op bergtoppen. De huren beginnen bij zo’n 1500 dollar (1300 euro) per nacht.

Investeerders stoppen nu 11 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro) in de startup om het aanbod uit te breiden. Onder meer in Parijs moeten meer rijken hun woningen gaan onderverhuren. Luxury Retreats zit verder onder meer in Griekenland en Zwitserland.

Voor elke huurder wordt een huis geselecteerd op basis van diens persoonlijke voorkeuren. Eventueel worden extra voorzieningen geregeld, zoals een tuinman of gevulde koelkast. Voor een huurder die van watervogels hield werden zelfs exotische eenden ingevlogen.

Sommige woningen op Luxury Retreats zijn eigendom van beroemdheden. Zo biedt magnaat Richard Branson zijn resorts op de Maageneilanden er te huur aan.