In de wijk Bel Air in Los Angeles wordt een van de duurste en grootste huizen in de Amerikaanse geschiedenis gebouwd. Producent en speculant Nile Niami vraagt een half miljard dollar (460 miljoen euro) voor het huis. 
 

Dat meldt persdienst Reuters. De woning heeft een woonoppervlakte van ruim negenduizend vierkante meter. 

In het huis komt onder meer een slaapkamer van 460 vierkante meter, een garage waar de bewoners dertig auto's kwijt kunnen, een bioscoop met ruim veertig stoelen en een casino 'in de stijl van Monaco'. 

"Het huis heeft bijna alle voorzieningen beschikbaar", schrijft Niami in een mail. Het huis heeft een uitzicht van 360 graden over de oceaan, Beverly Hills, Downtown Los Angeles en een vallei. 

Voor het bouwproject moet 30 duizend kubieke meter grond worden verwijderd. Het huis wordt het grootste wat ooit in de Verenigde staten is gebouwd. Niami bouwt een groter huis dan het bekende Versailles van 8.361 vierkante meter.

Of het huis ook voor een half miljard wordt verkocht is nog maar de vraag. De gemiddelde vraagprijs van de 37 huizen die in het eerste kwartaal van dit jaar in Bel Air zijn verkocht, is 5,29 miljoen dollar. Dat is 27 procent minder dan vorig jaar. 

De hoogste vraagprijs voor een huis in de Verenigde Staten ooit was 195 miljoen dollar, ook voor een huis in Los Angeles. Voor een huis in de Hamptons, in New York werd vorig jaar een recordbedrag van 147 miljoen dollar betaald.