iRobot wil robotstofzuiger maken die kamer in kaart brengt

iRobot, bekend als de fabrikant van robotstofzuiger Roomba, is van plan om tegen het einde van het jaar een nieuwe robotstofzuiger te presenteren die een kamer in kaart kan brengen.

Dit vertelt topman Colin Angle van iRobot tegenover Wired.

Roomba’s kunnen al objecten zien en ontwijken, maar het herkennen van deze objecten kunnen ze nog niet. Door het streamen van video naar een cloudsysteem, zou de stofzuiger kunnen zien of een object een tv of een kast is en die informatie doorgeven naar een besturingssysteem voor de kamer.

iRobot zou werken aan het aanpassen van een duur lasersysteem om het uit te rusten met goedkopere onderdelen en het zo beschikbaar te maken voor een groter publiek. Angle vertelt dat door het vervangen van de laser met een goedkope camera, de prijs van het systeem al daalde van enkele duizenden dollars naar ongeveer 20 dollar.

De huidige stofzuiger die iRobot heeft gemaakt kan vooralsnog alleen kaarten in 2d maken, maar Angle verwacht dat 3d-kaarten binnenkort mogelijk zijn.

Communicatieproblemen

Angle vertelt in het interview verder dat het Internet of Things, een verzamelnaam voor slimme verbonden apparaten, wordt geplaagd door communicatieproblemen. Apparaten moeten nu vaak nog worden aangestuurd doormiddel van apps, maar Angle vindt dat een huis zelf moet weten wanneer bijvoorbeeld de oven aangezet moet worden.

Er is nog technologie nodig die niet bestaat, om de Internet of Things het leven echt te simplificeren, aldus Angle. “We moeten het mogelijk maken dat een huishouden de behoeftes van de inwoners kan volgen en vervolgens de juiste keuzes kan maken.”

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie