SEEFELD - Arjen Robben speelt ook bij het Nederlands elftal het liefst op de rechterflank. Dat verklaarde de Groninger donderdagavond in Seefeld even na zijn eerste training met de definitieve selectie van Oranje voor het WK.

''Het lijkt me duidelijk dat ik me nu aan de rechterkant prima om mijn gemak voel'', zei hij. ''Maar de bondscoach beslist natuurlijk uiteindelijk wie waar speelt. Het is ook uiteraard niet zo dat ik alleen op de rechterkant wil voetballen. Maar ik denk dat ik daar wel het beste tot mijn recht kom."

"Ik kan op die positie goed naar binnen komen en met links inschieten. Dat heb ik het afgelopen seizoen vaak laten zien.''

Robben had met zestien treffers een groot aandeel in de landstitel van Bayern München. Hij blonk eveneens uit in de Champions League.

Discussie

De aanvaller heeft dus recht van spreken bij Oranje, maar wilde zich niet mengen in de discussie over welke spelers het beste de vier voorste posities van het Nederlands elftal kunnen invullen. ''Dan zou ik andere spelers misschien tekort doen. En dat wil ik niet'', stelde hij.

Van Persie liet zich eerder wel lovend uit over een voorhoede met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en zichzelf. Bondscoach Van Marwijk verklaarde daarna dat Robben in zijn ogen op beide flanken kan spelen.

De trainer van Oranje benadrukte dat hij in het belang van de hele ploeg moet denken. Van Marwijk speelde in het verleden vaak met Robben op links en Kuijt op rechts. Van Persie lijkt de onbetwiste centrumspits. De bondscoach zou in dat geval voor Sneijder of Van der Vaart moeten kiezen.