De Oranjevrouwen worden bij het veroveren van de wereldtitel op dinsdag 9 juli gehuldigd in Amsterdam. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman krijgt dan een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een onthaal op het Museumplein.

De rondvaart start om 16.30 uur waarna de spelers en staf rond 18.00 uur worden verwacht op het Museumplein, dat plaats biedt aan zo'n 100.000 supporters.

De KNVB had de Amsterdamse driehoek gevraagd te kijken naar de mogelijkheden voor een eventuele huldiging in Amsterdam.

De Oranjevrouwen hadden volgens de Nederlandse voetbalbond zelf aangegeven dat het alleen een huldiging wilde bij het pakken van de wereldtitel.

Het mannenelftal werd in 2010 wel gehuldigd voor zijn tweede plaats op het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk liet zich toen alleen zien op het Museumplein.

Nabeschouwing WK: 'Knokkend Oranje is echte toernooiploeg'
242
Nabeschouwing WK: 'Knokkend Oranje is echte toernooiploeg'

Oranjevrouwen in finale tegen Verenigde Staten

De Oranjevrouwen nemen het zondag om 17.00 uur in de finale in Lyon op tegen de Verenigde Staten, die in het verleden al drie keer wereldkampioen werden en bovendien de titelverdediger zijn.

Nederland stond nog nooit in de finale van een WK. Bij de eerste deelname vier jaar geleden in Canada waren de achtste finales al het eindstation na een nederlaag tegen Japan (1-2).

Wiegman zei donderdag te beseffen dat haar ploeg voor een loodzware opdracht staat tegen de Verenigde Staten, maar benadrukte ook dat de topfavoriet te verslaan is.

"Het zal een heel moeilijke klus worden, maar een finale is een op zichzelf staande wedstrijd. Daarin kan van alles gebeuren. Dat het heel lastig gaat worden, daar zijn we op voorbereid."