Lieke Martens heeft dinsdag, een dag voor de halve finale van het WK tegen Zweden, de groepstraining van de Oranjevrouwen overgeslagen. De aanvaller heeft al een tijdje last van een teen en volgt een aangepast trainingsprogramma.

Martens bleef dan ook aan de kant zitten terwijl de andere 22 speelsters uit de selectie van bondscoach Sarina Wiegman aan de slag gingen op het veld.

De afsluitende oefensessie in Oullins was alleen het eerste kwartier open voor de pers. Wiegman wilde daarna in beslotenheid toewerken naar de krachtmeting met Zweden, met als inzet een plek in de finale van het WK.

Een woordvoerder van de KNVB liet na afloop van de oefensessie weten dat Martens "andere trainingsarbeid" heeft gedaan.

Martens volgt hetzelfde aangepaste schema als vorige week tussen de wedstrijden tegen Japan (2-1) en Italië in (2-0). Ze denkt met pijnstillers ook tegen Zweden 'gewoon' te kunnen spelen.

Miedema: 'Sfeer geeft positieve energie voor duel met Zweden'
57
Miedema: 'Sfeer geeft positieve energie voor duel met Zweden'

Wiegman heeft goede hoop op Martens

Wiegman vertelde maandag op een persconferentie eveneens dat ze goede hoop heeft dat ze Martens, die tegen Japan met een rake strafschop vlak voor tijd voor de 2-1 zorgde, kan opstellen.

"Als de klachten niet erger worden, dan hopen we dat ze kan spelen. Zoals het er nu naar uitziet, heb ik een fitte selectie", aldus de eindverantwoordelijke, die met Lineth Beerensteyn een goede vervanger heeft.

Nederland-Zweden begint woensdag om 21.00 uur in het Parc Olympique Lyonnais en staat onder leiding van de Canadese scheidsrechter Marie-Soleil Beaudoin.

Via de KNVB en de wereldvoetbalbond FIFA zijn vooralsnog aan Nederlandse fans zo'n 2.500 kaarten verkocht. De thuishaven van Olympique Lyon biedt plaats aan 50.000 toeschouwers.