Lieke Martens heeft aan de gewonnen wedstrijd van dinsdag tegen Japan op het WK in Frankrijk voetklachten overgehouden. Tijdens het juichen van de beslissende 2-1 in de achtste finales ging iemand op haar voet staan.

Martens, die beide treffers van de Oranjevrouwen voor haar rekening nam, arriveerde woensdag in een rolstoel op het treinstation van Rennes. Dat gebeurde uit voorzorg, om haar voet te ontlasten.

De selectie van bondscoach Sarina Wiegman reist vandaag naar Valenciennes, waar zaterdag om 15.00 uur de kwartfinale tegen Italië op het programma staat. Bij aankomst wordt Martens onderzocht door de medische staf.

"Tijdens het juichen ging er iemand op mijn voet staan", vertelde de linksbuiten al direct na de wedstrijd in het Roazhon Park. "Dat kan gebeuren." Al te ernstig lijken de pijntjes niet. "Het zijn lange en zware wedstrijden. Dan voel je je lichaam wel."

Lichte klachten en pijntjes bij Oranjespeelsters

Heel wat speelsters hielden lichte klachten en pijntjes over aan het duel met Japan, dat door een benutte strafschop van Martens pas in de laatste minuut werd beslist.

Zo moest Merel van Dongen zich in de slotfase laten vervangen met hamstringklachten en klapte de enkel van Jackie Groenen dubbel bij een Japanse tackle. Beide speelsters wandelden een halve dag later echter soepel door het treinstation van Rennes.

Getuige de vele kussens die mee waren, gebruiken de voetbalsters de treinreis van zo'n 3,5 uur naar Lille vooral om wat te slapen. Ze reizen het laatste stuk vanuit Lille naar Valenciennes weer met de bus.